Rozemarijn-aardappelen uit de oven

Rozemarijn-aardappelen uit de oven

Patate al Forno

Rozemarijn-aardappelen uit de oven

Keukenschrift
Patate al Forno
Bereidingstijd 20 mins
Oven 25 mins
Totale tijd 45 mins
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans, Veganistisch, Vegetarisch
Porties 4 personen

Materialen

  • bakblik

Ingrediënten
  

  • 750 gram vastkokende aardappel
  • 1 eetlepel verse rozemarijn gehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zeezout fijn
  • zwarte peper versgemalen

Werkwijze
 

  • Verwarm de oven voor op 230°C.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Spoel ze goed en dep ze grondig droog met een dikke theedoek. (Om de verlangde knapperige korstte krijgen moeten de aardappelen kurkdroog zijn.)
  • Leg de kurkdroge aardappelen, de rozemarijn en de olie op een bakblik en meng het geheel met de handen door elkaar tot de aardappelen goed bedekt zijn en de rozemarijn goed verdeeld is. Spreid de aardappelen uit in één enkele laag en bestrooi ze rijkelijk met zout en peper.
  • Zet het bakblik in de oven tot de aardappelen goudbruin zijnen gaar aanvoelen als u er met een vork in prikt, 20 à 25 minuten. Schud het bakblik af en toe om de aardappelen te hutselen. Kruid ze opnieuw en serveer onmiddellijk.

Notities

Bron: Trattoria – Patricia Wells
Keyword aardappel, oven


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating