Spruitjesschotel met rookworst

Spruitjesschotel met rookworst

Spruitjes, lekker! Deze roerbakschotel is ook nog eens binnen het half uur klaar.

Eet smakelijk!

Spruitjesschotel met rookworst

Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gram spruitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 stuks sjalot gesnipperd
  • 2 cm gemberwortel geraspt
  • 1 rode chilipeper zonder zaadjes, gehakt
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 rookworst in blokjes
  • 1 zure appel geschild en in blokjes
  • 50 ml gembersiroop
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • ½ bosje verse bladselderij gehakt

Instructies
 

  • Maak de spruitjes schoon en blancheer ze circa 3 minuten in ruim kokend water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak hierin de sjalotjes, gemberwortel en rode peper enkele minuten op een hoge stand.
  • Voeg de spruitjes en de paprikareepjes toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Doe de rookworst en appel erbij en schep alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes garen.
  • Schenk de gembersiroop erbij, breng op smaak met zout en peper. Garneer met bladselderij.
Trefwoord roerbakken, rookworst, spruitjes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept