Spruitjesschotel met rookworst

Spruitjes, lekker! Deze roerbakschotel is ook nog eens binnen het half uur klaar.
Eet smakelijk!

Spruitjesschotel met rookworst
Ingrediënten
- 450 gram spruitjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 stuks sjalot gesnipperd
- 2 cm gemberwortel geraspt
- 1 rode chilipeper zonder zaadjes, gehakt
- 1 rode paprika in reepjes
- 1 rookworst in blokjes
- 1 zure appel geschild en in blokjes
- 50 ml gembersiroop
- zout
- zwarte peper versgemalen
- ½ bosje verse bladselderij gehakt
Instructies
- Maak de spruitjes schoon en blancheer ze circa 3 minuten in ruim kokend water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over.
- Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak hierin de sjalotjes, gemberwortel en rode peper enkele minuten op een hoge stand.
- Voeg de spruitjes en de paprikareepjes toe en bak deze 5 minuten mee.
- Doe de rookworst en appel erbij en schep alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes garen.
- Schenk de gembersiroop erbij, breng op smaak met zout en peper. Garneer met bladselderij.