Jhalfrazi-vis

Jhalfrazi-vis

In Bengalen worden viscurry en rijst dagelijks gegeten. Hier wordt een nogal ongewone vissoort, tonijn uit blik, klaargemaakt volgens de Jhalfrazi-stijl.

Lekker met basmatirijst.

Jhalfrazi-vis

Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • ¼ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 400 gram tonijn op water (blik) uitgelekt
  • 1 groene chilipeper fijngehakt
  • cm gemberwortel geraspt
  • ¼ theelepel garam masala
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels verse koriander gehakt
  • verse koriander voor garnering

Instructies
 

  • Snijd de ui en de rode en groene paprika's fijn. Zet ze apart.
  • Verwarm de olie op een matig vuur in een wok, karahi of koekenpan en bak het komijnzaad 30-40 seconden, tot het begint te springen.
  • Voeg gemalen komijn en koriander, chilipoeder en zout toe. Bak dit 2 minuten. Voeg de knoflook, ui en paprika's toe en draai het vuur iets hoger.
  • Roerbak de groenten 5-7 minuten tot de uien bruin kleuren.
  • Roer de tonijn, verse chilipepers en geraspte gember erdoor en bak alles 5 minuten.
  • Voeg garam masala, citroensap en verse koriander toe en bak nog 3-4 minuten.

Notities

Bron: Curry’s – Mridula Baljekar
Trefwoord Bengalen, Jhalfrazi, paprika, tonijn (blik), vis


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept