Broccoli

Broccoli

Broccoli lijkt op bloemkool, maar de structuur is veel losser. De smaak is fijner en pittiger. De stelen zijn lang en worden wel als een delicatesse beschouwd, omdat ze een beetje naar asperges smaken.

Broccoli is het hele jaar door verkrijgbaar. In mei tot en met november is er broccoli uit Nederland, de overige maanden wordt deze geïmporteerd uit onder andere Italië en Spanje.

Bij aankoop moet broccoli een vaste structuur en een donkergroene kleur hebben. Koop geen broccoli die geel begint te kleuren, de smaak wordt dan bitter. Bewaar broccoli goed verpakt 2 tot maximaal 5 dagen in de koelkast.

Broccoli bevat ijzer en is rijk aan vitamine C.

Was broccoli en snij een dun plakje van de stronk. Schil de stelen met een dunschiller tot vlak onder de roosjes. Snij de stelen in stukken. Kook broccoli met weinig water en zout in 4-8 minuten beetgaar.
Broccoliroosjes kunnen rauw in een salade of als dipgroente worden gebruikt. Reken voor gekookte broccoli op ongeveer 250 gram per persoon, voor rauwe broccoli is 125 gram voldoende.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *