Tonijnballetjes in tomatensaus

Tonijnballetjes in tomatensaus

Een keer wat anders dan gehaktballetjes.

Lekker met een groene salade, koolsalade of tomatensalade.

Tonijnballetjes in tomatensaus

Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook in plakjes
  • 1 stukjes gepelde tomaat (blik) à 400 gram
  • 6 zongedroogde tomaatjes op olie uitgelekt
  • 2 tonijn op water (blik) à 185 gram
  • 2 sneetjes witbrood oud, verkruimeld
  • 2 stuks ei losgeklopt
  • 15 gram verse basilicum blad gesneden
  • 3 stuks lente-ui in dunne ringetjes

Instructies
 

  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui 4 minuten.
  • Bak de knoflook 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zouten laat op laag vuur al roerend 15 minuten inkoken.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Laat de tonijn uitlekken en pureer met de staafmixer tot een egale massa.
  • Voeg het brood, de eieren, de helft van het basilicum, de helft van de bosui, de zongedroogde tomaten en naar smaak peper en zout toe. Vorm met natte handen 18 balletjes. Voeg extra brood toe als het mengsel te vochtig en te plakkerig is.
  • Verhit de rest van de olie in een pan en bak de tonijnballetjes in circa 6 minuten rondom bruin en gaar.
  • Serveer met de tomatensaus en bestrooi met de rest van het basilicum en de bosui.

Notities

Bron: allerhande
Trefwoord tonijn (blik), vis


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept