Champignonburgers met pittige koriandersaus

Champignonburgers met pittige koriandersaus

Deze burgers maakte ik jaren geleden voor het eerst en sindsdien hebben ze regelmatig op tafel gestaan. Ze zijn makkelijk te maken en krijgen een heerlijk oosters tintje door de koriandersaus.

Lekker met een groene salade.

Champignonburgers met pittige koriandersaus

Cook Time 45 mins
Total Time 45 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Oosters, Vegetarisch
Servings 4 personen

Equipment

  • keukenmachine
  • fijne zeef

Ingredients
  

  • 4 sneetjes witbrood vers
  • 50 gram cashewnoten ongezouten
  • 350 gram kastanjechampignons
  • 2 stuks sjalot
  • 5 eetlepels plantaardige olie
  • 10 gram verse koriander
  • 4 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels medium sherry
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 ei alleen de dooier
  • zout
  • zwarte peper versgemalen

Instructions
 

  • Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine fijn verkruimelen. Cashewnoten kort mee malen; niet helemaal fijnmalen. Overdoen in kom.
  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en in stukken snijden. Champignons in twee gedeelten in keukenmachine pureren tot rul, niet te fijn mengsel.
  • Sjalotjes pellen en heel fijn snipperen.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. 3/4 deel van sjalot circa 2 minuten zachtjes bakken. Champignons circa 3 minuten meebakken. Mengsel in fijne zeef laten uitlekken.
  • Koriander fijn knippen.
  • Chilisaus, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel oestersaus, koriander en rest van sjalot tot sausje roeren.
  • Paddenstoelmengsel, broodkruimmengsel, rest van sherry, oestersaus en dooier tot stevige massa mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Van mengsel 4 platte burgers vormen.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten. Burgers in circa 6 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Serveren met koriandersausje.

Notes

Bron: allerhande
Keyword burger, kastanjechampignons


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating