Pizzadeeg

Pizzadeeg

Pizzadeeg

Cook Time 30 mins
Rijstijd 2 hrs
Total Time 2 hrs 30 mins
Course Basisrecept
Cuisine Italiaans
Servings 2 pizzabodems

Ingredients
  

  • 7 gram gedroogde gist
  • 1/8 liter water lauw
  • 200 gram bloem plus extra voor uitrollen
  • 0,5 theelepel zout
  • olijfolie

Instructions
 

  • Zeef de bloem.
  • Kneed de gist, bloem, water en zout tot een soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke bolletjes. Leg de deegbolletjes in een met bloem bestrooide kom en bestrijk de deegbolletjes lichtjes met wat olie. Laat de bolletjes deeg afgedekt 2 uur rijzen, totdat ze 2 keer zo groot geworden zijn.
  • Kneed de bolletjes nog eens door en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit. Keer het deeg steeds tijdens het uitrollen en bestuif iedere keer met bloem.
Keyword deeg, pizza


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating