Pizzadeeg

Pizzadeeg

Pizzadeeg

Bereidingstijd 30 min
Rijstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 min
Gang Basisrecept
Keuken Italiaans
Porties 2 pizzabodems

Ingrediënten
  

  • 7 gram gedroogde gist
  • 1/8 liter water lauw
  • 200 gram bloem plus extra voor uitrollen
  • 0,5 theelepel zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Zeef de bloem.
  • Kneed de gist, bloem, water en zout tot een soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke bolletjes. Leg de deegbolletjes in een met bloem bestrooide kom en bestrijk de deegbolletjes lichtjes met wat olie. Laat de bolletjes deeg afgedekt 2 uur rijzen, totdat ze 2 keer zo groot geworden zijn.
  • Kneed de bolletjes nog eens door en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit. Keer het deeg steeds tijdens het uitrollen en bestuif iedere keer met bloem.
Trefwoord deeg, pizza


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept