Pannenkoeken

Pannenkoeken

Eenvoudig maar voedzaam en je kan er zelf natuurlijk van hartenlust op los experimenten. Wij voegen er graag ham of spek en kaas aan toe en dan nog een beetje stroop. Maar naturel met stroop of een goede jam is natuurlijk ook erg lekker!

Eet smakelijk!

Pannenkoeken

Cook Time 30 mins
Total Time 30 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 5 stuks

Ingredients
  

  • 250 gram speltbloem
  • 500 ml volle melk
  • 2 stuks ei
  • snufje zout
  • roomboter

Instructions
 

  • Zeef de bloem en doe deze met een snufje zout in een beslagkom. Voeg de melk en de eieren toe en klop met een garde of handmixer tot je een mooi glad beslag hebt.
  • Zet een koekenpan op het vuur, smelt er een klontje boter in en schep er met behulp van een soeplepel een lepel vol beslag in. Wals de pan even rond zodat het beslag gelijkmatig verdeeld wordt. Laat vervolgens de pannenkoek op niet te hoog vuur bakken tot de bovenkant gestold is en de onderkant lichtbruin. Draai de pannenkoek om met behulp van een spatel en bak op de andere kant tot deze ook lichtbruin is. Bak zo ook de andere pannenkoeken.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating