Abdij-uienquiche

Abdij-uienquiche

Heerlijk deze abdij-uienquiche! Door de uien te smoren in donker abdijbier worden ze heerlijk zacht en vol van smaak.

Serveer de quiche met een groene salade.

Abdij-uienquiche

Cook Time 30 mins
Oventijd 35 mins
Total Time 1 hr 5 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Equipment

  • springvorm (24 cm Ø)

Ingredients
  

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 750 gram ui in halve ringen
  • 100 ml donker abdijbier bijvoorbeeld Grimbergen dubbel
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram parmaham
  • 4 stuks ei
  • 150 ml slagroom
  • 3 eetlepels verse bladpeterselie
  • 200 gram abdijkaas bijvoorbeeld Port salut, korst verwijderd, in plakjes

Instructions
 

  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de uienringen in 8-10 minuten zacht. Schenk het bier erbij en smoor de uien tot er geen vocht meer in de pan zit.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed de springvorm met de 6 plakjes bladerdeeg. Druk de naden goed dicht. Beleg de bodem met de ham. Klop de eieren los, meng de slagroom, peterselie en zout en peper naar smaak erdoor.
  • Schep de uien over de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel erover en leg de plakken abdijkaas erop.
  • Bak de quiche in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Notes

Bron: delicious.
Keyword abdijbier, abdijkaas, buikspek, hartige taart, koken met bier, parmaham, quiche, ui


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating