Appelkoeken

Appelkoeken

Altijd lekker om te bakken met appel, zo ook deze appelkoeken.

Door de appel wordt maïzena gemengd, zodat de koeken niet zompig worden.

Appelkoeken

Keukenschrift
Bereidingstijd 45 mins
1 hr
Totale tijd 1 hr 45 mins
Gang Gebak, taart en koek(jes)
Keuken Nederlands
Porties 14 koeken

Materialen

  • vershoudfolie

Ingrediënten
  

  • 200 gram boter koud
  • 1 ei losgeklopt
  • 250 gram bloem
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • zout
  • 2 stuks appel goudreinet
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels suiker
  • 0,5 citroen alleen het sap
  • 1 eidooier losgeklopt
  • 1 eetlepel melk

Werkwijze
 

  • Snijd de boter in blokjes. Kneed van de boter, de bloem, de witte basterdsuiker, het ei en een snuf zout een soepel deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het minimaal een half uur in de koelkast om te rusten.
  • Rol het deeg uit tot een dunne plak. Steek met een uitsteekvorm (8 cm Ø) 28 cirkels uit het deeg. Leg 14 cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat. Schil de appels, rasp het vruchtvlees grof. Laat de appel in een zeef uitlekken en druk het vocht er voorzichtig uit. Meng de appel met de maïzena, de suiker en het citroensap.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het appelmengsel over de 14 plakjes deeg. Dek het af met de overige 14 plakjes deeg. Druk de randen van het deeg met een vork op elkaar. Meng de eidooier met de melk.
  • Snijd een klein kruisje in het midden van iedere koek (zodat het vocht kan ontsnappen). Bestrijk de koeken met het eiermengsel en bak ze circa 20 minuten in de oven. Laat de koeken afkoelen op een rooster,

Notities

Bron: foodies (bewerkt)
Keyword appel, koek


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating