Heek in groene saus met asperges

Heek in groene saus met asperges

Merluza en salsa verde con espárragos

Dit recept komt uit ‘De smaken van Spanje’, geschreven door Claudia Roden. Het is makkelijk te maken, de combinatie van de groene asperges, peterselie en de vis is erg lekker. In dit geval geldt echt ‘less is more’, met slechts een paar ingrediënten bereid je dit gerecht. Ik gebruikte heek, maar de heek kan ook prima vervangen worden door kabeljauw of zeeduivel.

Heek in groene saus met asperges

Keukenschrift
Bereidingstijd 30 mins
Totale tijd 30 mins
Gang Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram groene asperges zonder de harde uiteinden
  • zout
  • 3 tenen knoflook geschild en fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie milde extra vierge
  • eetlepel bloem
  • 2 eetlepels verse bladpeterselie heel fijn gehakt
  • 2 moten heek à 200 gram

Werkwijze
 

  • Kook de asperges 4-5 minuten in zo veel water dat ze onderstaan, ze moeten gaar zijn. Giet ze af maar vang het kookvocht op.
  • Fruit de knoflook in een grote pan met de olie op laag vuur een paar tellen of tot de geur los komt. Laat de stukjes niet bruin worden. Roer er een paar minuten de bloem door. Voeg de peterselie toe en giet er, flink roerend, beetje bij beetje 2½ dl kookwater van de asperges bij. Doe er wat zout bij en laat alles circa 8 minuten pruttelen of tot de saus een beetje bindt.
  • Leg de vis erin en schud met een draaiende beweging aan de pan zonder hem van het vuur af te halen zodat de vismoten heel voorzichtig bewegen. Daardoor wordt het witte vocht dat ze afstaan gemengd met de saus, die dan iets gelatine-achtigs krijgt.
  • Keer de moten na 5 minuten. Leg de asperges er omheen en laat alles nog 3-5 minuten op laag vuur staan, tot het visvlees net begint los te laten van de graat als je er een puntig mes in steekt

Notities

Bron: De smaken van Spanje – Claudia Roden
Keyword groene asperges, heek, vis


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating