Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten

Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten

Je kan asperges natuurlijk op de klassieke manier bereiden, maar in een hartige taart zijn ze ook erg lekker.

Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten

Prep Time 45 mins
Oventijd 30 mins
Total Time 1 hr 15 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands, Vegetarisch
Servings 4 personen

Equipment

  • bakpapier

Ingredients
  

  • 1 kg witte asperges
  • 300 gram verse geitenkaas
  • 6 eetlepels volle melk
  • 2 stuks eidooier
  • 1 theelepel honing
  • 30 gram rucola fijngeknipt
  • 6 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 85 gram hazelnoten grof gehakt

Instructions
 

  • Asperges schillen, van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. Asperges in ruim kokend water met zout 10 minuten koken. Van vuur af nog 10 minuten afgedekt in kookwater laten staan en uit laten lekken.
  • In kom geitenkaas losroeren met 4 eetlepels melk, 1 eierdooier en honing. Rucola erdoor scheppen, op smaak brengen met zout en peper.
  • Oven voorverwarmen op 200°C.
  • Bladerdeeg ontdooien. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg opstapelen en uitrollen tot langwerpige lap, rand iets dikker laten. Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen en bestrijken met geitenkaasmengsel, rand vrijhouden.
  • Asperges over deeg verdelen.
  • Andere eierdooier loskloppen met rest van melk. Aspergetaart hiermee bestrijken.
  • In oven taart in circa 30 minuten goudbruin bakken.
  • Hazelnoten grof hakken en kort roosteren in droge koekenpan. Op bord laten afkoelen.
  • Aspergetaart uit oven nemen en bestrooien met hazelnoten. In vier stukken snijden en warm of koud serveren.

Notes

Bron: allerhande
Keyword hartige taart, hazelnoten, verse geitenkaas, witte asperges


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating