Bospeenhutspot met rode ui

Bospeenhutspot met rode ui

Bospeenhutspot met rode ui, een stamppotje met lokale groenten van het seizoen. Lekker met een braadworstje, (vega)burger of een mootje vis.

Recept voor bospeenhutspot met rode ui

Bereidingstijd: 30 minuten

Nodig voor 4 personen

  • 1 bos bospeen (circa 500 gram), schoongemaakt en in stukken
  • 4 rode uien, in halve ringen
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 50 gram boter
  • 150 ml volle melk (of kookvocht)
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 50 gram geraspte pittige kaas

Bereiding

  • Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar.
  • Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak hierin de ui op laag vuur in circa 15 minuten gaar.
  • Kook de bospeen in circa 10 minuten beetgaar.
  • Giet de aardappels en de bospeen af en vang een beetje van het kookvocht op. Doe de aardappels en bospeen in een pan en stamp ze grof met de rest van de boter en een scheutje melk of kookvocht.
  • Roer de mosterd en kaas erdoor.
  • Schep de uien erdoor en voeg eventueel nog wat kookvocht toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en verdeel de hutspot over vier warme borden.

Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *