Flammkuchen met witte asperges en Hollandse garnalen

Flammkuchen met witte asperges en Hollandse garnalen

Flammkuchen met witte asperges en Hollandse garnalen

Keukenschrift
Cook Time 30 mins
Total Time 30 mins
Course Hoofdgerecht
Servings 2 personen

Ingredients
  

  • 8 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 500 gram witte asperges 8 stuks
  • 125 ml zure room
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • zwarte peper versgemalen

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de asperges en snijd het houterige uiteinde af. Halveer de asperges over de lengte.
  • Bedek een bakplaat met een bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg iets overlappend ineen rechthoek op de bakplaat en druk de overlappende randen goed aan. Prik meteen vork gaatjes in het bladerdeeg zodat het niet teveel op gaat bollen als het in de oven staat. Schuif de bakplaat in de oven om het deeg voor te laten garen. Als het iets gaat bollen haal het dan uit de oven.
  • Verdeel de zure room over het bladerdeeg, maal er naar smaak zwarte peper overheen. Verdeel de asperges over het bladerdeeg en zet weer in de oven. Haal de flammkuchen na 10 minuten weer uit de oven (de asperges zijn dan beetgaar, controleer door met een vork te prikken, als ze nog te hard zijn zet de flammkuchen dan nog even in de oven tot de asperges de gewenste gaarheid hebben).
  • Verdeel de Hollandse garnalen over de flammkuchen, zet nog 2 minuten terug in de oven.
Keyword flammkuchen, hollandse garnalen, witte asperges


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating