Gemberkoek

Gemberkoek

Lekker met stukjes stemgember.

Gemberkoek

Petra
Voorbereidingstijd 15 mins
Oventijd 30 mins
Totale tijd 45 mins
Gang Gebak, taart en koek(jes)
Keuken Nederlands
Porties 8 stukken

Materialen

  • springvorm (24 cm Ø)

Ingrediënten
  

  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram bloem
  • 100 gram maïzena
  • 1 mespunt zout
  • 175 gram roomboter koud
  • 1 ei losgeklopt
  • 100 gram stemgember in kleine stukjes gesneden

Werkwijze
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter de vorm.
  • Zeef bloem, maïzena, basterdsuiker en zout in een kom. Doe de boter en de helft van het losgeklopt ei erbij. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes. Voeg de stemgember toe en kneed er met een koele hand een samenhangend deeg van. 
  • Druk het deeg gelijkmatig en glad in de vorm uit. Bestrijk de bovenkant met het resterende ei en teken er met de botte kant van een mes ruiten in. Plaats de vorm in de voorverwarmde oven en bak de koek in circa 30 minuten goudbruin.
  • Laat de gemberkoek afkoelen alvorens de vorm te verwijderen.
Keyword Stemgember


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating