Hoisin gehakt

Dit is een snel roerbakgerechtje, vol van smaak.
Ik zette er een Thaise komkommersalade naast.

Hoisin gehakt
Ingrediënten
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 rode puntpaprika in halve ringetjes
- 1 ui fijngesneden
- 1 rode chilipeper in ringetjes
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 300 gram half-om-halfgehakt
- 50 ml hoisinsaus
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 4 lente-ui in ringetjes
- 12 blaadjes sla
Werkwijze
- Verhit de plantaardige olie in een hapjespan. Voeg de paprika, ui en chilipeper toe. Roerbak tot de ui glazig is.
- Voeg de knoflook en het gehakt toe en roerbak tot het gehakt bijna gaar is.
- Voeg de hoisinsaus, sojasaus, rijstazijn en het gemberpoeder toe en roer goed om. Laat dit circa 3 minuten pruttelen tot het nat ingedikt is.
- Voeg de lente-ui toe en roer om.
- Leg de slabladeren in de vorm van een kommetje op de borden en verdeel het gehaktmengsel hierover.