Hoisin gehakt

Hoisin gehakt

Dit is een snel roerbakgerechtje, vol van smaak.

Ik zette er een Thaise komkommersalade naast.

Hoisin gehakt

Keukenschrift
Voorbereidingstijd 15 mins
Totale tijd 15 mins
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 rode puntpaprika in halve ringetjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 rode chilipeper in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 300 gram half-om-halfgehakt
  • 50 ml hoisinsaus
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 4 lente-ui in ringetjes
  • 12 blaadjes sla

Werkwijze
 

  • Verhit de plantaardige olie in een hapjespan. Voeg de paprika, ui en chilipeper toe. Roerbak tot de ui glazig is.
  • Voeg de knoflook en het gehakt toe en roerbak tot het gehakt bijna gaar is.
  • Voeg de hoisinsaus, sojasaus, rijstazijn en het gemberpoeder toe en roer goed om. Laat dit circa 3 minuten pruttelen tot het nat ingedikt is.
  • Voeg de lente-ui toe en roer om.
  • Leg de slabladeren in de vorm van een kommetje op de borden en verdeel het gehaktmengsel hierover.
Keyword half-om-halfgehakt, hoisinsaus, roerbakken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating