Miso aubergines

Miso aubergines

Aubergines zijn heerlijk, zeker als ze boterzacht uit de oven komen. Deze combinatie met miso kwam ik tegen op aubergine.nl. Een leuke site met alleen maar aubergine recepten.

De hoeveelheden heb ik her en der wat aangepast, het resultaat was erg lekker!

Miso aubergines

Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Wachttijd 20 mins
Total Time 1 hr
Course Hoofdgerecht
Cuisine Vegetarisch
Servings 2 personen

Equipment

  • ovenschaal
  • keukenpapier

Ingredients
  

  • 2 stuks aubergine
  • zeezout
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 eetlepel sake
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 75 gram misopasta shiro miso

Voor de garnering

  • sesamzaad
  • granaatappelpitjes
  • bieslook fijngesnipperd
  • rode chilipeper in ringetjes

Instructions
 

  • Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Snijd met een schep mes de aubergines op het snijvlak kruislings in en strooi hier zeezout over heen. Laat 20 minuten staan.
  • Dep de aubergines droog met keukenpapier en verwijder overtollig zout.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Pak een steelpannetje en doe hier de mirin, de saké, de suiker, de sesamolie en de misopasta in. Verhit al roerende op laag vuur tot een egale pasta ontstaan is.
  • Bestrijk de aubergines met de pasta, leg ze in een ovenschaal en schuif deze circa 30 minuten in de oven tot de aubergines boterzacht zijn.
  • Serveer met de sesamzaadjes, de granaatappelpitjes, de ringetjes rode chilipeper en de fijngesnipperde bieslook.
Keyword aubergine, miso, oven


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating