Calamares

Calamares

De calamares is heerlijk als tapas bij een drankje, maar ook erg lekker als hoofdgerecht gecombineerd met een salade.

Calamares

Course Hoofdgerecht, Warm voorgerecht
Cuisine Spaans
Servings 2 personen

Ingredients
  

  • 450 gram pijlinktvis schoongemaakt
  • bloem om te bestuiven
  • zonnebloemolie om te frituren
  • zout
  • citroen in partjes
  • knoflookmayonaise voor erbij

Instructions
 

  • Snijd de inktvis in ringen van 1 cm dik en snijd de grote tentakels doormidden. Spoel ze af en laat ze goed drogen op keukenpapier. Bestuif de ringen met een dun laagje bloem. Voeg geen zout toe aan de bloem, want inktvis wordt taai als je hem voor bereiding zout.
  • Verhit de zonnebloemolie in een frituurpan tot 180-190°C, of tot een blokje brood er in 30 seconden bruin in kleurt. Voeg voorzichtig de inktvisringen toe – in gedeelten, zodat de temperatuur van de olie niet daalt – en frituur ze in 2-3 minuten goudbruin en knapperig; keer ze af en toe. Bak ze niet te lang, want dan wordt de inktvis taai en rubberachtig.
  • Neem de inktvisringen met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm in een warme oven terwijl je de resterende ringen frituurt.
  • Bestrooi de gefrituurde inktvisringen met zout en serveer ze gloeiend heet, gegarneerd met partjes citroen. Geef er een schaaltje knoflookmayonaise bij om ze in te dopen.

Notes

Bron: Simpelweg lekker Spaanse keuken
Keyword frituren, pijlinktvis, tapas


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating