Gevulde zoete aardappel

Gevulde zoete aardappel

Ik maakte deze gevulde zoete aardappels op de kamado. De zoete aardappels werden heerlijk zacht en gerookt. Vervolgens de vulling erin en serveren met een beetje sla en/of een spiesje.

Gevulde zoete aardappel

Cook Time 50 mins
Total Time 50 mins
Course Hoofdgerecht
Servings 2 personen

Equipment

  • Kamado voorbereid op indirect grillen

Ingredients
  

  • 4 stuks zoete aardappel middelgroot
  • 50 gram ontbijtspek gesnipperd
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 140 gram maïs blik, uitgelekt
  • slagroom klein scheutje
  • zwarte peper versgemalen

Instructions
 

  • Verhit de kamado tot 180°C.
  • Leg de zoete aardappels op het rooster en laat deze gedurende 45 minuten garen. Draai ze halverwege een keer om.
  • Maak ondertussen de vulling. Bak de ui, knoflook en het ontbijtspek en voeg de maïs en een klein scheutje slagroom toe. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper.
  • Snijd de zoete aardappels in de lengte in en verdeel de vulling over de zoete aardappels.

Notes

S
Keyword BBQ, zoete aardappel


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating