Bolcourgette bolognese

Bolcourgette bolognese

De eerste bolcourgettes komen van de moestuin. Mooie courgettes om te zien, oogst ze niet te klein, maar laat ze zeker ook niet te groot worden. Ik maakte bolcourgette bolognese. Eerst maak je een lekkere bolognesesaus, daarna hol je de bolcourgettes uit en vul je ze met de saus. Half uurtje in de oven om de bolcourgettes te garen en aan tafel. Bij elkaar een heerlijke combi deze bolcourgette bolognese, je kan aan de saus natuurlijk ook nog wat pasta (bijvoorbeeld kleine macaroni) toevoegen of combineren met andere groente.

Het vruchtvlees dat uit de bolcourgette geschept is kan prima gebruikt worden in een groentesoepje, zonde om dat weg te doen.

Eet smakelijk!

Materialen

  • ovenschaal

Nodig voor 2 personen

  • 2 stuks bolcourgette
  • scheutje olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 rode chilipeper, gesnipperd
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 250 gram half-om-halfgehakt
  • gedroogde Italiaanse kruidenmix
  • 1 rode puntpaprika, in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 2 stuks winterwortel, in kleine blokjes
  • 200 ml passata
  • versgemalen zwarte peper 
  • 100 gram geraspte pecorino

Bereiding (30 minuten plus 30 minuten in de oven)

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de kapjes van de bolcourgettes af en leg apart. Ze worden later als dekseltje op de gevulde bolcourgettes gezet. Hol met een lepel de bolcourgettes uit, maar zorg dat de buitenkant stevig genoeg blijft.
  • Verhit een braadpan / hapjespan met dikke bodem en giet er een klein scheutje olijfolie in. Bak hierin de uien met de knoflook en rode chilipeper tot de uien glazig zijn.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even kort mee, roer goed door.
  • Vervolgens voeg je het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak je dit rul.
  • Voeg de paprika, bleekselderij en wortel toe en roerbak dit kort mee.
  • Giet er 200 ml passata bij en warm goed door.
  • Roer een beetje van de pecorino door de saus. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper.
  • Schep de saus in de uitgeholde bolcourgettes en zet ze in een ovenschaal. Strooi hier nog wat pecorino over en zet de eerder achtergehouden kapjes er als dekseltje op.
  • Zet de schaal in de oven en laat de bolcourgettes in 30 minuten gaar worden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *