Gevulde bolcourgette bolognese

Gevulde bolcourgette bolognese

De eerste (bol)courgettes komen van de moestuin. Ik maakte een lekkere bolognesesaus en vulde hier de bolcourgettes mee. Half uurtje in de oven om de courgettes te garen en aan tafel. Het resultaat viel goed in de smaak.

Het vruchtvlees dat uit de bolcourgette geschept is kan prima gebruikt worden in een soepje, zonde om dat weg te doen.

Eet smakelijk!

Gevulde bolcourgette bolognese

Keukenschrift
Cook Time 30 mins
Oventijd 30 mins
Total Time 1 hr
Course Hoofdgerecht
Servings 2 personen

Equipment

  • ovenschaal

Ingredients
  

  • 2 stuks bolcourgette
  • scheutje olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 rode chilipeper gesnipperd
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 250 gram half-om-halfgehakt
  • gedroogde Italiaanse kruidenmix
  • 1 rode puntpaprika in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij in kleine blokjes
  • 2 stuks winterwortel in kleine blokjes
  • 200 ml passata
  • zwarte peper versgemalen
  • 100 gram pecorino geraspt

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de kapjes van de bolcourgettes af en leg apart. Ze worden later als dekseltje op de gevulde bolcourgettes gezet. Hol met een lepel de bolcourgettes uit, maar zorg dat de buitenkant stevig genoeg blijft.
  • Verhit een braadpan / hapjespan met dikke bodem en giet er een klein scheutje olijfolie in. Bak hierin de uien met de knoflook en rode chilipeper tot de uien glazig zijn.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even kort mee, roer goed door.
  • Voeg het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak dit rul.
  • Voeg de paprika, bleekselderij en wortel toe, Roerbak dit kort mee.
  • Giet er 200 ml passata bij en warm goed door.
  • Roer een beetje van de pecorino door de saus. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper.
  • Schep de saus in de uitgeholde bolcourgettes en zet ze in een ovenschaal. Strooi hier nog wat pecorino over en zet de eerder achtergehouden kapjes er als dekseltje op.
  • Zet de schaal in de oven en laat de bolcourgettes in 30 minuten gaar worden.
Keyword bleekselderij, bolcourgette, half-om-halfgehakt, oven, puntpaprika, winterwortel


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating