Kwark-maanzaadcake met zwarte bessen

Kwark-maanzaadcake met zwarte bessen

Wat doe je met alle bessen die nu van de moestuin komen? Een deel gaat ‘s ochtends door de yoghurt, maar de zwarte bessen zijn ook heerlijk in een cake. Maanzaadjes worden bij ons meestal over broodjes gestrooid voordat ze afgebakken worden, maar ook door het beslag en dus in de cake zijn ze erg lekker! Onze oosterburen weten dat al jaren!

Kwark-maanzaadcake met zwarte bessen

Keukenschrift
Prep Time 40 mins
Oventijd 50 mins
Course Gebak, taart en koek(jes)
Servings 8 stukken

Equipment

  • ovenschaal

Ingredients
  

  • klontje roomboter voor het invetten
  • 175 gram volle kwark
  • 250 gram lichte basterdsuiker
  • 4 stuks ei
  • 110 gram maïzena
  • 140 gram bloem
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 75 gram olijfolie
  • 2 eetlepels maanzaad
  • 200 gram zwarte bessen

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een rechthoekige ovenschaal in met een beetje boter.
  • Klop de kwark los met de basterdsuiker. Voeg een voor een de eieren toe en klop telkens tot het ei helemaal is opgenomen.
  • Zeef de maïzena, bloem en wijnsteenbakpoeder met het zout erboven en spatel rustig erdoorheen. Voeg als laatste de olie en het maanzaad toe en roer zo kort mogelijk door elkaar.
  • Doe het beslag over in de ovenschaal. Verdeel de zwarte bessen over het beslag, ze zakken vanzelf in het beslag..
  • Bak de cake in circa 50 minuten goudbruin en gaar in de oven. De cake is gaar wanneer een houten prikker er schoon uitkomt.

Notes

Naar een recept uit foodies magazine.
Keyword cake, zwarte bessen


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating