Garnalen met tomaten en feta

Garnalen met tomaten en feta

De garnalen met tomaten en feta serveerde ik als voorgerechtje en viel bij iedereen goed in de smaak. De combinatie van garnalen met tomaat is een traditionele. De feta, de gedroogde chilivlokken en een klein beetje ouzo geven er met een zoutje en wat extra pit net een andere twist aan.

Geef een stukje brood bij de garnalen met tomaten en feta om te dippen.

καλή όρεξη

Recept voor garnalen met feta

Bereidingstijd: 30 minuten

Nodig voor 4 personen

3 eetlepels olijfolie plus wat extra
4 tenen knoflook, geperst
1 rode ui, fijngesneden
800 gram stukjes gepelde tomaat (blik)
3 eetlepels ouzo of pernod
gedroogde chilivlokken naar smaak
zwarte peper, versgemalen
100 gram feta
500 gram tijgergarnalen diepvries, gepeld en ontdooid
verse oregano enkele takjes, alleen de blaadjes

Bereiding

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak deze heel kort tot de ui glazig wordt.

Voeg de tomaat, de ouzo, de gedroogde chilivlokken toe en laat de saus 5-10 minuten pruttelen tot deze iets dikker wordt.

Breng de saus verder op smaak met versgemalen zwarte peper en verkruimel de helft van de feta door de saus.

Verhit in een andere koekenpan de resterende eetlepel olijfolie en bak hierin de garnalen op niet te hoog vuur tot deze mooi roze en gaar zijn.

Verdeel de garnalen over 4 borden, schep de saus over de garnalen en verkruimel de resterende feta erover, Strooi er nog een paar blaadjes oregano over en serveer.

Garnalen met tomaten en feta

Garnalen met tomaten en feta

Petra
Voorbereidingstijd 30 minutes
Totale tijd 30 minutes
Gang Warm voorgerecht
Keuken Grieks
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels olijfolie plus wat extra
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 800 gram stukjes gepelde tomaat (blik)
  • 3 eetlepels ouzo of pernod
  • gedroogde chilivlokken naar smaak
  • zwarte peper versgemalen
  • 100 gram feta
  • 500 gram tijgergarnalen diepvries, gepeld en ontdooid
  • verse oregano enkele takjes, alleen de blaadjes

Werkwijze
 

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak deze heel kort tot de ui glazig wordt.
  • Voeg de tomaat, de ouzo, de gedroogde chilivlokken toe en laat de saus 5-10 minuten pruttelen tot deze iets dikker wordt.
  • Breng de saus verder op smaak met versgemalen zwarte peper en verkruimel de helft van de feta door de saus.
  • Verhit in een andere koekenpan de resterende eetlepel olijfolie en bak hierin de garnalen op niet te hoog vuur tot deze mooi roze en gaar zijn.
  • Verdeel de garnalen over 4 borden, schep de saus over de garnalen en verkruimel de resterende feta erover, Strooi er nog een paar blaadjes oregano over en serveer.
Keyword feta, garnalen, ouzo, schaaldieren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating