Garnalen met tomaten en feta

Garnalen met tomaten en feta

Dit voorgerechtje viel bij iedereen goed in de smaak. De combinatie van garnalen met tomaat is een traditionele. De feta, de gedroogde chilivlokken en een klein beetje ouzo geven er met een zoutje en wat extra pit een andere twist aan.

Lekker met een stukje brood om te dippen.

καλή όρεξη

Garnalen met tomaten en feta

Prep Time 30 mins
Total Time 30 mins
Course Warm voorgerecht
Cuisine Grieks
Servings 4 personen

Ingredients
  

  • 3 eetlepels olijfolie plus wat extra
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 800 gram stukjes gepelde tomaat (blik)
  • 3 eetlepels ouzo of pernod
  • gedroogde chilivlokken naar smaak
  • zwarte peper versgemalen
  • 100 gram feta
  • 500 gram tijgergarnalen diepvries, gepeld en ontdooid
  • verse oregano enkele takjes, alleen de blaadjes

Instructions
 

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak deze heel kort tot de ui glazig wordt.
  • Voeg de tomaat, de ouzo, de gedroogde chilivlokken toe en laat de saus 5-10 minuten pruttelen tot deze iets dikker wordt.
  • Breng de saus verder op smaak met versgemalen zwarte peper en verkruimel de helft van de feta door de saus.
  • Verhit in een andere koekenpan de resterende eetlepel olijfolie en bak hierin de garnalen op niet te hoog vuur tot deze mooi roze en gaar zijn.
  • Verdeel de garnalen over 4 borden, schep de saus over de garnalen en verkruimel de resterende feta erover, Strooi er nog een paar blaadjes oregano over en serveer.
Keyword feta, garnalen, ouzo, schaaldieren


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating