Roomijs van wilde perziken

Roomijs van wilde perziken

Helaas is het seizoen van de wilde perzik maar kort, maar persoonlijk vind ik dit wel een van de lekkerste steenvruchten die er zijn. De fruitafdelingen van de winkels liggen er vol mee en deze week waren ze volop in de aanbieding, dus zover houdbaar heb ik er wat ingekocht.

Wanneer je nu de keuken inloopt ruik je de net rijpe wilde perziken. De afgelopen dagen heb ik er zeker een aantal keren één van de schaal gepakt om tussendoor zo op te eten. Ook met een schep Griekse yoghurt in de ochtend zijn ze erg lekker. Liefst combineer ik ze dan nog met een nootje (walnoot of hazelnoot) en een beetje honing. Hoog tijd om hier ook een dessert mee te maken, vers fruit, melk en een ijsmachine in de kast maken dat het roomijs van wilde perziken wordt in dit geval! Ik maakte roomijs van wilde perziken. Het ijs is zoet van smaak door de perzik zelf, de toevoeging van honing en tegelijkertijd toch ook een beetje fris door het citroensap. Voeg er nog wat noten en een dotje slagroom aan toe en het feest is compleet. Uiteraard kan je hier ook andere steenvruchten voor gebruiken, dus varieer er lekker op los!

Recept voor roomijs van wilde perziken

Bereidingstijd: 15 minuten plus tijd in de ijsmachine

Nodig voor 4 personen

400 gram wilde perzik
1 citroen sap
4 eetlepels honing
1 eidooier
175 ml volle melk
75 ml slagroom

Materialen

IJsmachine 1,5 liter
Blender

Bereiding

Schil de perziken en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en zet apart.

Pers de citroen uit.

Pureer de wilde perziken, het citroensap, de honing, de eierdooier, de melk en de slagroom in een blender.

Stop het mengsel in een ijsmachine, en laat de machine draaien tot deze klaar is.

Verdeel het ijs over de schaaltjes en voeg eventueel nog een dotje slagroom en wat nootjes (walnoot of hazelnoot) toe.

Roomijs van wilde perziken

Roomijs van wilde perziken

Petra
Voorbereidingstijd 15 minutes
IJsmachine 1 hour
Totale tijd 1 hour 15 minutes
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Materialen

  • IJsmachine 1,5 liter
  • blender

Ingrediënten
  

  • 400 gram wilde perzik
  • 1 citroen sap
  • 4 eetlepels honing
  • 1 eidooier
  • 175 ml volle melk
  • 75 ml slagroom

Werkwijze
 

  • Schil de perziken en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en zet apart.
  • Pers de citroen uit.
  • Pureer de wilde perziken, het citroensap, de honing, de eierdooier, de melk en de slagroom in een blender.
  • Stop het mengsel in een ijsmachine, en laat de machine draaien tot deze klaar is.

Notities

Keyword ijs, wilde perzik


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating