Paella met kip en garnalen

Paella met kip en garnalen

De zon op je bord! Lekker met een gemengde salade met tomaat en olijven.

Paella met kip en garnalen

Cook Time 1 hr
Total Time 1 hr
Course Hoofdgerecht
Cuisine Spaans
Servings 4 personen

Ingredients
  

  • 2 stuks tomaat
  • 125 gram chorizo in kleine blokjes
  • 400 gram kipfilet in grove stukken
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theelepel paprikapoeder pikant
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 250 gram sperziebonen gebroken
  • 250 gram risottorijst
  • 200 gram garnalen grote, gepelde
  • 2 eetlepels verse bladpeterselie fijngehakt

Instructions
 

  • Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • In braadpan chorizo zachtjes uitbakken.
  • Kipfilet erdoor scheppen en in 4-5 minuten lichtbruin bakken.
  • Ui en tomaat 2 minuten meebakken.
  • Paprikapoeder en oregano erover strooien en 250 ml bouillon erbij schenken. Kip zonder deksel in 25 minuten zachtjes gaar sudderen.
  • Paprika, sperziebonen en risottorijst door kipmengsel roeren. Rest van bouillon erbij schenken en rijst in open pan in nog 15-20 minuten zachtjes gaar laten worden. Regelmatig roeren en vocht laten verdampen.
  • Garnalen door paella scheppen en 2-3 minuten mee warmen. Peterselie erover strooien.
Keyword chorizo, garnalen, gevogelte, kipfilet, paella, schaaldieren, sperziebonen


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating