Gefrituurde courgettebloemen

Gefrituurde courgettebloemen

Op de moestuin is het courgetteseizoen in volle gang.

Ik sneed een aantal bloemen van de planten en vulde deze met een mengsel van ricotta en pecorino. Daarna even door een beslagje halen en kort rondom frituren in een klein laagje olie.

Leuk en makkelijk te maken voorgerechtje.

Gefrituurde courgettebloemen

Prep Time 15 mins
Cook Time 5 mins
Course Warm voorgerecht
Cuisine Vegetarisch
Servings 2 personen

Ingredients
  

  • 6 courgettebloemen
  • 100 gram ricotta
  • 2 eetlepels pecorino geraspt
  • zwarte peper versgemalen
  • 50 gram bloem
  • 50 ml water

Instructions
 

  • Vouw de courgettebloemen voorzichtig open en verwijder de stamper.
  • Meng de ricotta en de pecorino door elkaar. Breng op smaak met zwarte peper.
  • Vul de bloemen voorzichtig met het ricottamengsel. Draai het uiteinde iets in elkaar zodat de bloem weer gesloten is.
  • Maak een beslagje van de bloem en het water. Haal hier de courgettebloemen doorheen.
  • Verhit in een hapjespan een laagje plantaardige olie. Frituur hierin de courgettebloemen, draai ze halverwege een keertje om.
  • Serveer direct.
Keyword courgettebloemen, ricotta


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating