Insalata Caprese

Insalata Caprese

Deze Napolitaanse klassieker is wellicht een van de meest bekende Italiaanse gerechten. De insalata Caprese heeft de kleuren van de Italiaanse vlag en bestaat uit plakken tomaat, plakken mozzarella en blaadjes basilicum.

De insalata Caprese vindt zijn oorsprong in Capri, een eiland in de baai van Napels (regio Campina).

Voor zo een salade als de Caprese gebruik ik zelf liefst buffelmozzarella, deze is zacht van structuur en vol van smaak. Haal de buffelmozzarella wel ruim van tevoren uit de koelkast, zodat deze op temperatuur kan komen. Wanneer deze te koud is, vlakt de smaak af en dat is zonde.
Gebruik tomaten van goede kwaliteit, een slecht smakende tomaat kan je hele salade verpesten.
Verse basilicumblaadjes en een goede olijfolie maken de insalata Caprese af.

Buon appetito!

Nodig voor 4 personen

  • 12 trostomaten
  • 2 bolletjes buffelmozzarella
  • handjevol basilicumblaadjes
  • goede Italiaanse olijfolie

Bereiding (15 minuten)

  • Snijd de tomaat en de buffelmozzarella in plakjes.
  • Leg de plakjes tomaat en buffelmozzarella dakpansgewijs en om en om op een schaal.
  • Steek op diverse plekken de basilicumblaadjes ertussen.
  • Besprenkel met olijfolie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *