Insalata Caprese

Insalata Caprese

Deze Napolitaanse klassieker is wellicht een van de meest bekende Italiaanse gerechten. De insalata Caprese heeft de kleuren van de Italiaanse vlag en bestaat uit plakken tomaat, plakken mozzarella en blaadjes basilicum.

De insalata Caprese vindt zijn oorsprong in Capri, een eiland in de baai van Napels (regio Campina).

Voor zo een salade als de Caprese gebruik ik zelf het liefst buffelmozzarella, deze is zacht van structuur en vol van smaak. Haal de buffelmozzarella wel ruim van tevoren uit de koelkast, zodat deze op temperatuur kan komen. Wanneer deze te koud is, vlakt de smaak af en dat is zonde.
Gebruik verder tomaten van goede kwaliteit, een slecht smakende tomaat kan je hele salade verpesten.
Verse basilicumblaadjes en een goede olijfolie maken de insalata Caprese af.

Buon appetito!

Recept voor insalata Caprese

Bereidingstijd: 15 minuten

Nodig voor 4 personen

12 stuks trostomaat in plakjes
2 bolletjes buffelmozzarella in plakjes
handvol basilicum de blaadjes
olijfolie extra vierge

Bereiding

Snijd de tomaat en de buffelmozzarella in plakjes.

Leg de plakjes tomaat en buffelmozzarella dakpansgewijs en om en om op een schaal.

Steek op diverse plekken de basilicumblaadjes ertussen.

Besprenkel met olijfolie.

Insalata Caprese

Salade Caprese

Petra
Voorbereidingstijd 15 minutes
Totale tijd 15 minutes
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans, Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 12 stuks trostomaat in plakjes
  • 2 bolletjes buffelmozzarella in plakjes
  • handvol basilicum de blaadjes
  • olijfolie extra vierge

Werkwijze
 

  • Leg de plakjes tomaat en buffelmozzarella dakpansgewijs en om en om op een schaal.
  • Steek op diverse plekken de basilicumblaadjes ertussen.
  • Besprenkel met een goede olijfolie.
Keyword basilicum, buffelmozzarella, salade, trostomaat


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating