Oostenrijkse knoflookroomsoep

Oostenrijkse knoflookroomsoep

Mijn eerste kennismaking met Oostenrijkse knoflookroomsoep was toen wij vele jaren terug op wintersport waren in Oostenrijk. De soep werd geserveerd in een uitgehold broodje, heerlijk! Dit is echte comfort food.

Deze Knoblauchrahmsuppe is heerlijk zacht van smaak ondanks dat er tien tenen knoflook in gaan.

Guten Appetit!

Nodig voor 4 personen

  • 1 ui fijngehakt
  • 3 eetlepels roomboter
  • 10 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels bloem
  • 7½ dl groentebouillon
  • 2½ dl slagroom
  • zwarte peper versgemalen
  • bieslook fijngehakt

Bereiding (30 minuten)

  • Verhit de boter in een pan, voeg de ui toe en laat deze licht glazig worden.
  • Voeg de knoflook toe, laat deze kort mee stoven, maar laat deze niet verkleuren.
  • Voeg de bloem toe, roer goed door en laat een paar minuutjes garen voor een roux. Voeg vervolgens al roerende iedere keer een scheutje van de groentebouillon toe zodat je een licht gebonden soep krijgt.
  • Voeg de slagroom toe en laat de soep op laag vuur nog een kwartiertje zachtjes koken.
  • Breng de soep verder op smaak met versgemalen zwarte peper.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en strooi de bieslook erover en serveer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *