Oostenrijkse knoflookroomsoep

Oostenrijkse knoflookroomsoep

Deze Oostenrijkse Knoblauchrahmsuppe is heerlijk zacht van smaak ondanks dat er tien tenen knoflook in gaan.

Lekker met vers gemaakte croutons.

Guten Appetit!

Oostenrijkse knoflookroomsoep

Prep Time 30 mins
Total Time 30 mins
Course Soep
Cuisine Oostenrijks, Vegetarisch
Servings 4 personen

Ingredients
  

  • 1 ui fijngehakt
  • 3 eetlepels roomboter
  • 10 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels bloem
  • dl groentebouillon
  • dl slagroom
  • zwarte peper versgemalen
  • bieslook fijngehakt

Instructions
 

  • Verhit de boter in een pan, voeg de ui toe en laat deze licht glazig worden.
  • Voeg de knoflook toe, laat deze kort mee stoven, maar laat deze niet verkleuren.
  • Voeg de bloem toe, roer goed door en laat een paar minuutjes garen voor een roux. Voeg vervolgens al roerende iedere keer een scheutje van de groentebouillon toe zodat je een licht gebonden soep krijgt.
  • Voeg de slagroom toe en laat de soep op laag vuur nog een kwartiertje zachtjes koken.
  • Breng de soep verder op smaak met versgemalen zwarte peper.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en strooi de bieslook erover en serveer.
Keyword knoflook


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating