Paddenstoelen-zuurkoolstamppot met gorgonzola

Paddenstoelen-zuurkoolstamppot met gorgonzola

We gaan langzaam het seizoen weer in van de stamppotjes. Deze vegetarische paddenstoelen-zuurkoolstamppot met gorgonzola is een lekkere variatie op de traditionele zuurkoolstamppot met rookworst en spek.

De gorgonzola kan uiteraard vervangen worden door andere (blauwe) kaas, het is maar net hoe stevig van smaak je de kaas wilt laten zijn.

Recept voor paddenstoelen-zuurkoolstamppot met gorgonzola

Bereidingstijd: 30 minuten

Nodig voor 2 personen

750 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken gesneden
250 gram gemengde paddenstoelen, in stukken
1 rode paprika, in stukjes
2 eetlepels olijfolie
500 gram zuurkool, uitgelekt
100 gram gorgonzola, in kleine blokjes
scheutje volle melk

Bereiding

Kook de aardappels gaar.

Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan. Doe de paddenstoelen en paprika in de pan en roerbak deze gedurende circa 5 minuten, schep de zuurkool erdoor en bak deze op laag vuur nog circa 5 minuten mee.

Giet de aardappels af en stamp ze met een scheutje melk tot een smeuïge puree.

Schep het zuurkoolmengsel en de blokjes gorgonzola door de puree. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper.

Paddenstoelen-zuurkoolstamppot met gorgonzola

Paddenstoelen-zuurkoolstamppot met gorgonzola

Petra
Voorbereidingstijd 10 minutes
Bereidingstijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands, Vegetarisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gram kruimige aardappel geschild en in stukken gesneden
  • 250 gram gemengde paddenstoelen in stukken
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram zuurkool uitgelekt
  • 100 gram gorgonzola in kleine blokjes
  • scheutje volle melk

Werkwijze
 

  • Kook de aardappels gaar.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan. Doe de paddenstoelen en paprika in de pan en roerbak deze gedurende circa 5 minuten, schep de zuurkool erdoor en bak deze op laag vuur nog circa 5 minuten mee.
  • Giet de aardappels af en stamp ze met een scheutje melk tot een smeuïge puree.
  • Schep het zuurkoolmengsel en de blokjes gorgonzola door de puree. Breng verder op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout (pas hiermee op, de kaas is al zout van zichzelf).
Keyword blauwschimmelkaas, gorgonzola, paprika, stamppot, zuurkool


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating