Paddenstoelen-zuurkoolstamppot met gorgonzola

Paddenstoelen-zuurkoolstamppot met gorgonzola

We gaan langzaam het seizoen weer in van de stamppotjes. Deze vegetarische zuurkoolstamppot is makkelijk te maken op een doordeweekse avond, door de paddenstoelen krijgt het net wat extra’s.

Paddenstoelen-zuurkoolstamppot met gorgonzola

Keukenschrift
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 30 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Nederlands, Vegetarisch
Servings 2 personen

Ingredients
  

  • 750 gram kruimige aardappel geschild en in stukken gesneden
  • 250 gram gemengde paddenstoelen in stukken
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram zuurkool uitgelekt
  • 100 gram gorgonzola in kleine blokjes
  • scheutje volle melk

Instructions
 

  • Kook de aardappels gaar.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan. Doe de paddenstoelen en paprika in de pan en roerbak deze gedurende circa 5 minuten, schep de zuurkool erdoor en bak deze op laag vuur nog circa 5 minuten mee.
  • Giet de aardappels af en stamp ze met een scheutje melk tot een smeuïge puree.
  • Schep het zuurkoolmengsel en de blokjes gorgonzola door de puree. Breng verder op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout (pas hiermee op, de kaas is al zout van zichzelf).
Keyword blauwschimmelkaas, gorgonzola, paprika, stamppot, zuurkool


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating