Paddenstoelen-zuurkoolstamppot met gorgonzola

Paddenstoelen-zuurkoolstamppot met gorgonzola

We gaan langzaam het seizoen weer in van de stamppotjes. Deze vegetarische paddenstoelen-zuurkoolstamppot met gorgonzola is een lekkere variatie op de traditionele zuurkoolstamppot met rookworst en spek.
De gorgonzola kan uiteraard vervangen worden door andere (blauwe) kaas, het is maar net hoe stevig van smaak je de kaas wilt laten zijn.

Recept voor paddenstoelen-zuurkoolstamppot met gorgonzola

Bereidingstijd: 30 minuten

Nodig voor 2 personen

  • 750 gram kruimige aardappel, geschild en in stukken gesneden
  • 250 gram gemengde paddenstoelen, in stukken gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram zuurkool, uitgelekt
  • 100 gram gorgonzola, in kleine blokjes gesneden
  • scheutje volle melk
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding (30 minuten)

  • Kook de aardappels gaar.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan. Doe de paddenstoelen en paprika in de pan en roerbak deze gedurende circa 5 minuten, schep de zuurkool erdoor en bak deze op laag vuur nog circa 5 minuten mee.
  • Giet de aardappels af en stamp ze met een scheutje melk tot een smeuïge puree.
  • Schep het zuurkoolmengsel en de blokjes gorgonzola door de puree. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *