Paddenstoelen-zuurkoolstamppot met gorgonzola

We gaan langzaam het seizoen weer in van de stamppotjes. Deze vegetarische paddenstoelen-zuurkoolstamppot met gorgonzola is een lekkere variatie op de traditionele zuurkoolstamppot met rookworst en spek.
De gorgonzola kan uiteraard vervangen worden door andere (blauwe) kaas, het is maar net hoe stevig van smaak je de kaas wilt laten zijn.
Recept voor paddenstoelen-zuurkoolstamppot met gorgonzola
Bereidingstijd: 30 minuten
Nodig voor 2 personen
750 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken gesneden
250 gram gemengde paddenstoelen, in stukken
1 rode paprika, in stukjes
2 eetlepels olijfolie
500 gram zuurkool, uitgelekt
100 gram gorgonzola, in kleine blokjes
scheutje volle melk
Bereiding
Kook de aardappels gaar.
Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan. Doe de paddenstoelen en paprika in de pan en roerbak deze gedurende circa 5 minuten, schep de zuurkool erdoor en bak deze op laag vuur nog circa 5 minuten mee.
Giet de aardappels af en stamp ze met een scheutje melk tot een smeuïge puree.
Schep het zuurkoolmengsel en de blokjes gorgonzola door de puree. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper.

Paddenstoelen-zuurkoolstamppot met gorgonzola
Ingrediënten
- 750 gram kruimige aardappel geschild en in stukken gesneden
- 250 gram gemengde paddenstoelen in stukken
- 1 rode paprika in stukjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gram zuurkool uitgelekt
- 100 gram gorgonzola in kleine blokjes
- scheutje volle melk
Werkwijze
- Kook de aardappels gaar.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan. Doe de paddenstoelen en paprika in de pan en roerbak deze gedurende circa 5 minuten, schep de zuurkool erdoor en bak deze op laag vuur nog circa 5 minuten mee.
- Giet de aardappels af en stamp ze met een scheutje melk tot een smeuïge puree.
- Schep het zuurkoolmengsel en de blokjes gorgonzola door de puree. Breng verder op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout (pas hiermee op, de kaas is al zout van zichzelf).