Rigatoni met doperwten en porcini in een romige aspergesaus

Rigatoni met doperwten en porcini in een romige aspergesaus

Dit recept is gebaseerd op een recept uit Gino’s pasta van Gino d’Acampo. De hoeveelheden en verhoudingen heb ik naar eigen smaak aangepast.
Dit vegetarische pastagerecht zit vol met groente en is ideaal om te maken op een avond wanneer je weinig tijd hebt om iets te bereiden.

Recept voor rigatoni met doperwten en porcini in een romige aspergesaus

Bereidingstijd: 15 minuten

Nodig voor 2 personen

  • 250 gram groene asperges
  • 30 gram gezouten roomboter
  • 100 gram doperwten (diepvries), ontdooid
  • 20 gram gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood), 15 minuten geweekt in warm water, uitgelekt
  • 1 prei gewassen, in ringen
  • 1 dl slagroom
  • 3 eetlepels fijngesneden verse bladpeterselie 
  • gerookt paprikapoeder naar smaak
  • versgemalen zwarte peper 
  • 170 gram rigatoni
  • 75 gram geraspte pecorino 

Bereiding

  • Snijd de harde onderkanten van de asperges af. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Blancheer de asperges 2 minuten in kokend water, giet af en spoel onder de koude kraan om te voorkomen dat ze verder nagaren. Laat ze uitlekken.
  • Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin de doperwten, porcini, prei en asperges circa 5 minuten onder regelmatig omscheppen. Schenk de slagroom erbij en laat nog een minuutje door pruttelen. Voeg de bladpeterselie toe en gerookt paprikapoeder en versgemalen zwarte peper naar smaak. Zet het vuur uit.
  • Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe terug in de pan.
  • Voeg de saus toe en schep de pasta hiermee om zodat de pasta zich goed met saus mengt.
  • Verdeel de pasta over 2 borden, strooi de pecorino erover en serveer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *