Aardbeienpannacotta

Aardbeienpannacotta

Ik maakte deze aardbeienpannacotta als afsluiter van een dinertje ter ere van mijn vaders 80e verjaardag. Het is een makkelijk van te voren te maken nagerechtje en daarmee voor mij één van de ideale afsluiters. Wanneer je toe bent aan het nagerecht hoef je de aardbeienpannacotta alleen nog maar uit de koelkast te halen. Ik vind het heerlijk om te koken en in de keuken te staan, maar als je met zijn allen gezellig aan tafel zit dan is het fijn wanneer alles al voorbereid is en in je op dat moment niet al te veel meer hoeft te doen.

Omdat het op dit moment geen aardbeienseizoen is gebruikte ik in dit recept diepvries aardbeien. Maar tijdens het aardbeienseizoen – wanneer de aardbeien heerlijk zoet van smaak zijn – zou ik zeker verse gebruiken. Dat geeft een nog vollere aardbeiensmaak.
De aardbeien kan je natuurlijk ook prima vervangen door ander fruit als frambozen, bramen, mango, etc. Probeer dit alleen niet met verse ananas, daar zit een stofje in waardoor de gelatine niet opstijft en het resultaat vloeibaar blijft.

Recept voor aardbeienpannacotta

Bereidingstijd: 15 minuten

Wachten: 8 uur in de koelkast

Nodig voor 8 personen

  • 185 ml slagroom
  • 55 gram kristalsuiker fijne
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 500 gram aardbeien (diepvries) ontdooid
  • 250 ml Griekse yoghurt

Bereiding

  • Doe de slagroom en suiker in een steelpan en breng zachtjes aan de kook, roer goed door tot de suiker is opgelost.
  • Week de gelatine 5 minuten in koud water. Knijp het overtollige water eruit en doe de gelatine bij de hete room, blijf roeren tot de gelatine volledig is opgelost.
  • Pureer de aardbeien in een keukenmachine. Roer de Griekse yoghurt door de gepureerde aardbeien. Voeg het roommengsel toe en roer alles goed door.
  • Verdeel over 8 glaasjes / schaaltjes van 100 ml inhoud, dek af met plasticfolie en laat tenminste 8 uur in de koelkast opstijven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *