Spinazie-champignontortilla

Spinazie-champignontortilla

Met tortilla kan je echt alle kanten op. Deze spinazie-champignontortilla is vegetarisch en kan gecombineerd met een frisse salade prima als hoofdgerecht geserveerd worden. Maar deze spinazie-champignontortilla doet het in kleine puntjes geserveerd als tapas ook erg goed.

Recept voor spinazie-champignontortilla

Bereidingstijd: 30 minuten

Nodig voor 2 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 sjalotten, fijngesneden
  • 300 gram champignons, in plakjes
  • 300 gram spinazieblaadjes gewassen, dikke stelen verwijderd
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels verse bladpeterselie, fijngesneden
  • 50 gram manchego, geraspt
  • zout
  • versgemalen zwarte peper 

Bereiding

  • Verhit de olie in een koekenpan en voeg de sjalotjes toe. Bak deze circa 5 minuten op laag vuur onder af en toe roeren tot ze zacht zijn.
  • Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze onder af en toe roeren circa 5 minuten mee.
  • Draai daarna het vuur hoger en voeg de spinazie toe, roerbak tot de spinazie is geslonken. Draai vervolgens het vuur weer lager.
  • Klop in een kom de eieren met de peterselie en 2 eetlepels koud water, breng de eieren op smaak met zout en zwarte peper. Schenk het eimengsel in de koekenpan en bak op laag vuur totdat het mengsel is gestold.
  • Strooi als laatste de geraspte manchego over de tortilla en laat smelten.
  • Snijd de tortilla in punten en serveer deze lauwwarm of koud.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *