Aubergine en broccoli in gemberknoflooksaus

Aubergine en broccoli in gemberknoflooksaus

Aubergines en broccoli in gemberknoflooksaus is een lekker gerecht met een Aziatisch tintje. Serveer er rijst bij, de rijst neemt de saus lekker op en combineert daarmee prima met de aubergine en broccoli in gemberknoflooksaus.

Dit recept is een variatie op een recept van aubergine.nl, waar ik deze combinatie van aubergine en broccoli vond. Laat vooral de broccoli niet te lang doorgaren, zodat deze nog een lekkere ‘bite’ houdt.

Recept voor aubergine en broccoli in gemberknoflooksaus

Bereidingstijd: 15 minuten

Nodig voor 2 personen

plantaardige olie, om in te bakken
1 aubergine, in blokjes van circa 1 cm
1 stronk broccoli, in kleine roosjes
1 rode ui, in halve ringen
3 teentjes knoflook, gesnipperd
4 cm gemberwortel, gesnipperd
1 rode chilipeper, gesnipperd
5 eetlepels sojasaus
3 eetlepels gembersiroop
2 eieren, geklopt
1 eetlepel maïzena

Materialen

Hapjespan

Bereiding

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en voeg hier de blokjes aubergine aan toe, roerbak dit enkele minuten en voeg indien nodig wat extra olie toe.

Voeg dan de ui, knoflook, rode peper en gember toe en roerbak het geheel nog circa 2 minuten.

Vervolgens voeg je de broccoli met een kwart liter water, de sojasaus en de gembersiroop toe en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de broccoli beetgaar is.

Zet ondertussen voor de omelet een koekenpan op het vuur en verhit hierin een scheutje olie. Doe vervolgens de geklopte eieren in de pan en laat het ei stollen.

Maak dan een papje van de maïzena en 3 eetlepels water en voeg deze toe aan de saus, roer goed door en laat kort pruttelen tot de saus bindt.

Verdeel het gerecht over 2 borden. Snijd vervolgens de omelet in reepjes en leg deze erbij op het bord.

Eet smakelijk!

Aubergine en broccoli in gemberknoflooksaus

Aubergines en broccoli in gemberknoflooksaus

Voorbereidingstijd 15 minutes
Totale tijd 15 minutes
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Materialen

  • 1 hapjespan

Ingrediënten
  

  • plantaardige olie om in te bakken
  • 1 aubergine in blokjes van circa 1 cm
  • 1 stronk broccoli in kleine roosjes
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 3 teentjes knoflook gesnipperd
  • 4 cm gemberwortel gesnipperd
  • 1 rode chilipeper gesnipperd
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 2 stuks ei geklopt
  • 1 eetlepel maïzena

Werkwijze
 

  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en voeg hier de blokjes aubergine aan toe, roerbak dit enkele minuten en voeg indien nodig wat extra olie toe.
  • Voeg dan de ui, knoflook, rode peper en gember toe en roerbak het geheel nog circa 2 minuten.
  • Vervolgens voeg je de broccoli met een kwart liter water, de sojasaus en de gembersiroop toe en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de broccoli beetgaar is.
  • Zet ondertussen voor de omelet een koekenpan op het vuur en verhit hierin een scheutje olie. Doe vervolgens de geklopte eieren in de pan en laat het ei stollen.
  • Maak dan een papje van de maïzena en 3 eetlepels water en voeg deze toe aan de saus, roer goed door en laat kort pruttelen tot de saus bindt.
  • Verdeel het gerecht over 2 borden. Snijd vervolgens de omelet in reepjes en leg deze erbij op het bord.
Keyword aubergine, broccoli, ei, roerbakken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating