Sinaasappelcakejes

Om deze sinaasappelcakejes te maken moet je op zoek naar biologische sinaasappels. De sinaasappels worden in dit recept met schil en al gebruikt. Het resultaat? Erg lekker!
Dit recept voor sinaasappelcakejes is gebaseerd op een recept uit Elle Eten.
Recept voor sinaasappelcakejes
Bereidingstijd: 1 uur + 30 minuten in de oven
Nodig voor 12 sinaasappelcakejes
2 biologische sinaasappels
75 g roomboter
150 g lichte basterdsuiker
5 eieren, losgeklopt
1 biologische citroen, alleen de rasp
250 gram amandelmeel
2 tl wijnsteenbakpoeder
Voor de siroop
150 gram kristalsuiker
150 ml sinaasappelsap
100 ml Cointreau of Mandarine Napoleon
Materialen
Keukenmachine
12 (siliconen) vormpjes, inhoud circa 125 ml
Bereiding
Kook de sinaasappels 45 minuten in ruim water tot ze zacht zijn. Haal de sinaasappels uit het water en pureer ze in een keukenmachine of blender.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Klop de boter met de basterdsuiker luchtig en voeg geleidelijk de losgeklopte eieren toe. Schep het amandelmeel, het bakpoeder en de sinaasappelpulp erdoor.
Vul de vormpjes met het beslag.
Zet circa 30 minuten in de oven. Check of ze gaar zijn door een cocktailprikker in de cakejes te steken, als deze er schoon uitkomt is het cakeje gaar. Zet anders nog even terug in de oven.
Zet een steelpannetjes op het vuur en doe hier de ingrediënten voor de siroop in. Laat op middelhoog vuur in koken tot het stroperig is. Giet over de cakejes, laat deze afkoelen en serveer.

Sinaasappelcakejes
Materialen
- keukenmachine
- 12 (siliconen) vormpjes, inhoud circa 125 ml
Ingrediënten
- 2 sinaasappels biologisch
- 75 g roomboter
- 150 g lichte basterdsuiker
- 5 eieren losgeklopt
- 1 citroen biologisch, alleen de rasp
- 250 gram amandelmeel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
Voor de siroop
- 150 gram kristalsuiker
- 150 ml sinaasappelsap
- 100 ml Cointreau of Mandarine Napoleon
Werkwijze
- Kook de sinaasappels 45 minuten in ruim water tot ze zacht zijn. Haal de sinaasappels uit het water en pureer ze in een keukenmachine of blender.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Klop de boter met de basterdsuiker luchtig en voeg geleidelijk de losgeklopte eieren toe. Schep het amandelmeel, het bakpoeder en de sinaasappelpulp erdoor.
- Vul de vormpjes met het beslag.
- Zet circa 30 minuten in de oven. Check of ze gaar zijn door een cocktailprikker in de cakejes te steken, als deze er schoon uitkomt is het cakeje gaar. Zet anders nog even terug in de oven.
- Zet een steelpannetjes op het vuur en doe hier de ingrediënten voor de siroop in. Laat op middelhoog vuur in koken tot het stroperig is. Giet over de cakejes, laat deze afkoelen en serveer.