Skrei met rösti en rode ui

Skrei met rösti en rode ui

Skrei met rösti en rode ui, een mooi gerecht. Voor de bereiding van de rode ui moet je wel een uurtje uittrekken, maar is zeker de moeite waard.

Het seizoen van de skrei is maar kort, van januari tot en met maart. Skrei, ook wel winterkabeljauw genoemd, is een mooie stevige witvis. De vis zelf moet je niet teveel aan doen, kruid de mootjes en bak ze in een klein beetje plantaardige olie.

Bij de skrei maakte ik een dunne rösti-koek en rode uien compote. Een dotje waterkers maakt het geheel af.

Recept voor skrei met rösti en rode ui

Bereidingstijd: 1 uur

Nodig voor 2 personen

  • 2 mootjes skrei
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 6 rode uien, gesnipperd
  • 400 ml rode wijn
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 400 gram aardappel (vastkokend), grof geraspt
  • waterkers

Bereiding

  • Verhit een scheutje plantaardige olie in een klein pannetje. Voeg de uien toe en laat deze licht glazig worden.
  • Voeg vervolgens de rode wijn toe en laat het geheel tot 3/4 inkoken.
  • Nu voeg je de rode wijnazijn en de honing toe en laat dit op laag vuur inkoken tot je een compote overhebt.
  • Verhit ondertussen een scheutje plantaardige olie in een koekenpan en voeg daarna de geraspte aardappel toe. Verdeel mooi over de pan en druk goed aan met een spatel. Wanneer de onderzijde bruin kleurt kan je de koek keren zodat de andere zijde ook bruin kan kleuren.
  • Wanneer de uien de rösti bijna klaar zijn verhit je nog een scheutje plantaardige olie in een tweede koekenpan en bak je hier de vis in, voeg aan het einde de Hollandse garnalen toe zodat deze net wat warmte krijgen.
  • Zet twee borden klaar. Verdeel de rösti in vieren. Leg op elk bord een kwart rösti, verdeel hier de uiencompote over en dek af met de resterende kwarten rösti. Leg de vis ernaast, verdeel de Hollandse garnalen erover en maak af met een dot waterkers.

Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *