Szechuan-bloemkool met spek

Szechuan-bloemkool met spek

Szechuan-bloemkool met spek, eenvoudig maar vol smaak. Het originele recept komt uit delicious., ik paste de hoeveelheden en verhoudingen aan en voegde wat toe. Knoflook mag hier toch echt niet in ontbreken.

Szechuanpeper is een wat misleidende naam, het is geen peper maar geeft een lichte citroensmaak en een tinteltje op je tong wanneer je een hap neemt. Een mooi ingrediënt uit de Aziatische keuken.

De pit in dit gerecht komt van de chilipepers. Proef van tevoren even hoe pittig de chilipepers zijn, wanneer ze heel pittig zijn kan je ervoor kiezen om de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen of er een peper minder door te doen.

Recept voor szechuan-bloemkool met spek

Bereidingstijd: 20 minuten

Nodig voor 2 personen

  • ½ bloemkool, in kleine roosjes
  • Scheutje plantaardige olie
  • 50 gram ontbijtspek, in dunne reepjes gesneden
  • 3 cm gemberwortel, fijngesnipperd
  • 2 rode chilipepers, in ringetjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 1 theelepel szechuanpeper, gevijzeld
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel mirin
  • bosje lente-uitjes, in ringetjes
  • sesamolie

Bereiding

  • Kook de bloemkoolroosjes in enkele minuten beetgaar en giet deze af.
  • Verhit ondertussen een scheutje plantaardige olie in een hapjespan en bak hierin het ontbijtspek krokant.
  • Voeg de gemberwortel, chilipepers, knoflook en szechuanpeper toe, roer goed om.
  • Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes toe met de sojasaus en mirin en roer goed door.
  • Schep de ringetjes lente-ui door het gerecht en verdeel over 2 borden.
  • Maak het geheel af met een klein scheutje sesamolie.

Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *