Zoetzuur varkensvlees

Zoetzuur varkensvlees

Zoetzuur varkensvlees is een recept uit de Thaise keuken. Het varkensvlees wordt gestoofd samen met paprika’s en ananas.

Recept voor zoetzuur varkensvlees

Bereidingstijd: 15 minuten plus 2-3 uur marineren plus 1 uur en 15 minuten stoven

Nodig voor 4-6 personen

4 el sojasaus
3 el rijstwijn
zout
1 el witte peper
1 el gemberpoeder (djahé)
1,3 kg mager varkensvlees, in dunne reepjes gesneden
2 dl ongezoet ananassap
1 dl tomatenketchup
2 el rode wijnazijn
2 el suiker
4 dl vleesbouillon
plantaardige olie
1 ui gepeld en in ringen gesneden
1 groene paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
1 rode paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
4 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden
30 gram gemberwortel, fijngesneden
250 gram ananasblokjes op sap (uit blik)

Bereiding

Roer een marinade van sojasaus, rijstwijn, 1 theelepel zout, peper en gemberpoeder en laat de reepjes vlees hierin 2-3 uur marineren.

Roer een sausje van ananassap, tomatenketchup, azijn, suiker, een halve theelepel zout en bouillon.

Verhit olie in een wok of grote braadpan en braad het vlees hierin aan. Voeg het sausje toe, breng alles aan de kook, leg een deksel schuin op de wok en laat de inhoud 1-1¼ uur zachtjes pruttelen.

Bak de uienringen in een koekenpan in wat olie goudgeel. Voeg paprika en chilipeper toe en roerbak nog eens 2 minuten. Voeg dit mengsel, de gemberwortel en de blokjes ananas bij het vlees en laat alles nog even door en door warm worden.

Zoetzuur varkensvlees

Zoetzuur varkensvlees

Petra
Voorbereidingstijd 15 minutes
Bereidingstijd 1 hour 15 minutes
Totale tijd 1 hour 30 minutes
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Thais
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 4 el sojasaus
  • 3 el rijstwijn
  • zout
  • 1 el witte peper
  • 1 el gemberpoeder (djahé)
  • 1,3 kg mager varkensvlees in dunne reepjes gesneden
  • 2 dl ongezoet ananassap
  • 1 dl tomatenketchup
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el suiker
  • 4 dl vleesbouillon
  • plantaardige olie
  • 1 ui gepeld en in ringen gesneden
  • 1 groene paprika schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • 1 rode paprika schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • 4 rode chilipeper zonder zaadjes en fijngesneden
  • 30 gram gemberwortel fijngesneden
  • 250 gram ananasblokjes op sap (uit blik)

Werkwijze
 

  • Roer een marinade van sojasaus, rijstwijn, 1 theelepel zout, peper en gemberpoeder en laat de reepjes vlees hierin 2-3 uur marineren.
  • Roer een sausje van ananassap, tomatenketchup, azijn, suiker, een halve theelepel zout en bouillon.
  • Verhit olie in een wok of grote braadpan en braad het vlees hierin aan. Voeg het sausje toe, breng alles aan de kook, leg een deksel schuin op de wok en laat de inhoud 1-1¼ uur zachtjes pruttelen.
  • Bak de uienringen in een koekenpan in wat olie goudgeel. Voeg paprika en chilipeper toe en roerbak nog eens 2 minuten. Voeg dit mengsel, de gemberwortel en de blokjes ananas bij het vlees en laat alles nog even door en door warm worden.
Keyword ananas, paprika, varkensvlees


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating