Miso melitzanosalata

Miso melitzanosalata

Miso melitzanosalata oftewel auberginedip met miso. Auberginedip met een leuke twist, het idee komt uit het boek GREEK van George Calombaris.

Eerder plaatste ik al een recept voor miso aubergines. Zeker ook het proberen waard, miso en aubergine gaan erg goed samen.

Samen met een aantal andere mezze, platbrood, pita’s, knapperige rauwe groenten als wortel, komkommer of radijs vormt dit een heerlijk voorafje. Zet alles midden op tafel en laat iedereen lekker pakken wat hij wil.

Miso melitzanosalata

Miso melitzanosalata

Keukenschrift
Miso melitzanosalata oftewel auberginedip met miso. Auberginedip met een leuke twist, het idee komt uit het boek GREEK van George Calombaris.
Voorbereidingstijd 15 mins
Oventijd 15 mins
Totale tijd 30 mins
Gang Amuse, mezze, tapas, etc., Koud voorgerecht
Keuken Grieks, Veganistisch, Vegetarisch
Porties 4 personen

Materialen

  • bakplaat
  • bakpapier
  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines geschild en in blokjes van circa 1 cm
  • 50 g witte miso
  • 5 el plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 of 2 citroenen alleen het sap, naar smaak
  • zwarte peper versgemalen

Werkwijze
 

  • Verwarm de oven voor tot 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de miso met de olie tot een gladde pasta en meng de aubergineblokjes erdoor.
  • Verdeel de aubergineblokjes over de bakplaat en zet 15 minuten in de oven.
  • Laat iets afkoelen.
  • Doe de blokjes samen met de knoflook in een keukenmachine en mix tot een mooie egale puree.
  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en citroensap, het mag best wat citroen hebben als tegenhanger van de miso. (Ik gebruikte het sap van 1 grote citroen.)
Keyword aubergine, dip, mezze, miso, oven



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating