Saag paneer

Saag paneer

Saag paneer is een van de bekendste Indiase gerechten. Heerlijk te combineren met andere gerechten uit de Indiase keuken of gewoon als los hoofdgerecht.

Lekker met chapati’s en/of naan.

Recept voor saag paneer

Bereidingstijd: 30 minuten

Nodig voor 2 personen

250 gram paneer, in blokjes
1 middelgrote ui, fijngesneden
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 groene chilipeper, fijngehakt
250 gram trostomaat, in stukken
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
½ theelepel gemalen kurkuma
¼ theelepel chilipoeder
250 gram spinazie, gewassen

Bereiding

Verwarm 2 eetlepels plantaardige olie in een hapjespan en bak de blokjes paneer rondom goudbruin. Schep de blokjes uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Doe indien nodig nog 1 eetlepel plantaardige olie in de hapjespan en fruit de ui al roerend goudbruin. Voeg de gember, chilipeper, knoflook en tomatenpuree toe en roer goed door. Doe de stukjes tomaat erbij, zet het deksel op de pan en laat circa 5 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de gemalen koriander, gemalen komijn, kurkuma en naar smaak chilipoeder en zout toe. Roer goed door.

Doe de stukjes paneer weer terug in de pan en roer goed om zodat ze rondom bedekt worden met de tomatensaus. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe, laat elk beetje slinken voordat je het volgende beetje toevoegt.

Saag paneer

Saag paneer

Petra
Voorbereidingstijd 10 minutes
Bereidingstijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Indiaas, Vegetarisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram paneer (Indiase kaas) in blokjes
  • 1 ui middelgroot, fijngesneden
  • 2 cm gemberwortel geschild en geraspt
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 groene chilipeper fijngehakt
  • 250 gram trostomaat in stukken
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ½ theelepel gemalen kurkuma
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • 250 gram spinazie gewassen

Werkwijze
 

  • Verwarm 2 eetlepels plantaardige olie in een hapjespan en bak de blokjes paneer rondom goudbruin. Schep de blokjes uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Doe indien nodig nog 1 eetlepel plantaardige olie in de hapjespan en fruit de ui al roerend goudbruin. Voeg de gember, chilipeper, knoflook en tomatenpuree toe en roer goed door. Doe de stukjes tomaat erbij, zet het deksel op de pan en laat circa 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de gemalen koriander, gemalen komijn, kurkuma en naar smaak chilipoeder en zout toe. Roer goed door.
  • Doe de stukjes paneer weer terug in de pan en roer goed om zodat ze rondom bedekt worden met de tomatensaus. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe, laat elk beetje slinken voordat je het volgende beetje toevoegt.

Notities

Lekker met chapati’s of naan.
Keyword paneer, spinazie, tomaat