Saag paneer

Saag paneer is een van de bekendste Indiase gerechten. Heerlijk te combineren met andere gerechten uit de Indiase keuken of gewoon als los hoofdgerecht.
Lekker met chapati’s en/of naan.
Recept voor saag paneer
Bereidingstijd: 30 minuten
Nodig voor 2 personen
250 gram paneer, in blokjes
1 middelgrote ui, fijngesneden
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 groene chilipeper, fijngehakt
250 gram trostomaat, in stukken
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
½ theelepel gemalen kurkuma
¼ theelepel chilipoeder
250 gram spinazie, gewassen
Bereiding
Verwarm 2 eetlepels plantaardige olie in een hapjespan en bak de blokjes paneer rondom goudbruin. Schep de blokjes uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Doe indien nodig nog 1 eetlepel plantaardige olie in de hapjespan en fruit de ui al roerend goudbruin. Voeg de gember, chilipeper, knoflook en tomatenpuree toe en roer goed door. Doe de stukjes tomaat erbij, zet het deksel op de pan en laat circa 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de gemalen koriander, gemalen komijn, kurkuma en naar smaak chilipoeder en zout toe. Roer goed door.
Doe de stukjes paneer weer terug in de pan en roer goed om zodat ze rondom bedekt worden met de tomatensaus. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe, laat elk beetje slinken voordat je het volgende beetje toevoegt.

Saag paneer
Ingrediënten
- 250 gram paneer (Indiase kaas) in blokjes
- 1 ui middelgroot, fijngesneden
- 2 cm gemberwortel geschild en geraspt
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 1 groene chilipeper fijngehakt
- 250 gram trostomaat in stukken
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- ½ theelepel gemalen kurkuma
- ¼ theelepel chilipoeder
- 250 gram spinazie gewassen
Werkwijze
- Verwarm 2 eetlepels plantaardige olie in een hapjespan en bak de blokjes paneer rondom goudbruin. Schep de blokjes uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Doe indien nodig nog 1 eetlepel plantaardige olie in de hapjespan en fruit de ui al roerend goudbruin. Voeg de gember, chilipeper, knoflook en tomatenpuree toe en roer goed door. Doe de stukjes tomaat erbij, zet het deksel op de pan en laat circa 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de gemalen koriander, gemalen komijn, kurkuma en naar smaak chilipoeder en zout toe. Roer goed door.
- Doe de stukjes paneer weer terug in de pan en roer goed om zodat ze rondom bedekt worden met de tomatensaus. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe, laat elk beetje slinken voordat je het volgende beetje toevoegt.