Ananassalade

Ananassalade

Ananassalade is een eenvoudige, smaakvolle salade uit de Indonesische keuken. Met slechts een paar ingrediënten maak je deze salade en zet je dit lekkere bijgerecht op tafel.

Recept voor ananassalade

Bereidingstijd: 30 minuten

Nodig voor 6 personen

1 ananas, in blokjes
1 komkommer, in blokjes
1 sjalot, fijngesneden
1 rode chilipeper, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 tl gemberwortel, geraspt
4 el ketjap manis
1 el witte wijnazijn
1½ el bruine basterdsuiker
2 tl vissaus

Bereiding

Meng voor de dressing de knoflook, gember, ketjap, vissaus en azijn en los al roerende de suiker op.

Doe de ananas, de komkommer en de ui in een schaal. Giet de dressing erover en schep goed om.

Strooi de chilipeper over de salade en serveer.

Ananassalade

Ananassalade

Petra
Voorbereidingstijd 30 minutes
Totale tijd 30 minutes
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatisch, Indonesisch
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ananas in blokjes
  • 1 komkommer in blokjes
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 rode chilipeper fijngesneden
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 tl gemberwortel geraspt
  • 4 el ketjap manis
  • 1 el witte wijnazijn
  • el bruine basterdsuiker
  • 2 tl vissaus

Werkwijze
 

  • Meng voor de dressing de knoflook, gember, ketjap, vissaus en azijn en los al roerende de suiker op.
  • Doe de ananas, de komkommer en de ui in een schaal. Giet de dressing erover en schep goed om.
  • Strooi de chilipeper over de salade en serveer.
Keyword ananas, komkommer, salade


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating