Ananassalade

Ananassalade is een eenvoudige, smaakvolle salade uit de Indonesische keuken. Met slechts een paar ingrediënten maak je deze salade en zet je dit lekkere bijgerecht op tafel.
Recept voor ananassalade
Bereidingstijd: 30 minuten
Nodig voor 6 personen
1 ananas, in blokjes
1 komkommer, in blokjes
1 sjalot, fijngesneden
1 rode chilipeper, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 tl gemberwortel, geraspt
4 el ketjap manis
1 el witte wijnazijn
1½ el bruine basterdsuiker
2 tl vissaus
Bereiding
Meng voor de dressing de knoflook, gember, ketjap, vissaus en azijn en los al roerende de suiker op.
Doe de ananas, de komkommer en de ui in een schaal. Giet de dressing erover en schep goed om.
Strooi de chilipeper over de salade en serveer.

Ananassalade
Ingrediënten
- 1 ananas in blokjes
- 1 komkommer in blokjes
- 1 sjalot fijngesneden
- 1 rode chilipeper fijngesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 1 tl gemberwortel geraspt
- 4 el ketjap manis
- 1 el witte wijnazijn
- 1½ el bruine basterdsuiker
- 2 tl vissaus
Werkwijze
- Meng voor de dressing de knoflook, gember, ketjap, vissaus en azijn en los al roerende de suiker op.
- Doe de ananas, de komkommer en de ui in een schaal. Giet de dressing erover en schep goed om.
- Strooi de chilipeper over de salade en serveer.