Auberginecurry met paneer

Auberginecurry met paneer

Auberginecurry met paneer, een kruidig vegetarisch gerecht uit de Indiase keuken. De paneer maak je eenvoudig zelf (recept) en deze is voldoende om twee keer een tweepersoonsgerecht mee te maken.

Meer gerechten met paneer

Recept voor auberginecurry met paneer

Bereidingstijd: 30 minuten

Nodig voor 2 personen

1 bol knoflook
1 aubergine
5 el plantaardige olie
2 el garam masala
200 gram doperwten (diepvries)
150 ml kokosmelk
1 tl gedroogde chilivlokken
`1 tl gemalen kurkuma
1 teentje knoflook, fijngesneden
200 gram paneer, in blokjes
versgemalen zwarte peper
zout
½ bosje verse koriander, blad grof gesneden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Zet de bol knoflook in de oven tot deze zacht wordt (circa 15 minuten).

Snijd de aubergine in blokjes.

Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de blokjes aubergine circa 15 minuten tot ze gaar zijn.

Voeg 1 eetlepel garam masala toe en roer goed om.

Kook de doperwten kort, giet af en pureer deze samen met de kokosmelk en een paar tenen gepofte knoflook.

Voeg het doperwtenkokosmengsel bij de aubergine, roer om met 1 theelepel chilivlokken en 1 theelepel gemalen kurkuma en laat 5 minuten pruttelen.

Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan, voeg de paneer en 1 eetlepel garam masala toe. Bak 5 minuten en roer ondertussen af en toe goed om. Voeg de laatste minuut de fijngesneden teen knoflook toe.

Voeg de gebakken paneer toe aan het auberginemengsel, roer nogmaals goed om. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel nog wat zout.

Verdeel de curry over 2 borden en verdeel er het fijngesneden korianderblad over.

Auberginecurry met paneer

Auberginecurry met paneer

Petra
Bereidingstijd 30 minutes
Totale tijd 30 minutes
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Indiaas, Vegetarisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bol knoflook
  • 1 aubergine
  • 5 el plantaardige olie
  • 2 el garam masala
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • `1 tl gemalen kurkuma
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 200 gram paneer in blokjes
  • zwarte peper versgemalen
  • zout
  • ½ bosje verse koriander blad grof gesneden

Werkwijze
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zet de bol knoflook in de oven tot deze zacht wordt (circa 15 minuten).
  • Snijd de aubergine in blokjes.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de blokjes aubergine circa 15 minuten tot ze gaar zijn.
  • Voeg 1 eetlepel garam masala toe en roer goed om.
  • Kook de doperwten kort, giet af en pureer deze samen met de kokosmelk en een paar tenen gepofte knoflook.
  • Voeg het doperwtenkokosmengsel bij de aubergine, roer om met 1 theelepel chilivlokken en 1 theelepel gemalen kurkuma en laat 5 minuten pruttelen.
  • Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan, voeg de paneer en 1 eetlepel garam masala toe. Bak 5 minuten en roer ondertussen af en toe goed om. Voeg de laatste minuut de fijngesneden teen knoflook toe.
  • Voeg de gebakken paneer toe aan het auberginemengsel, roer nogmaals goed om. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel nog wat zout.
  • Verdeel de curry over 2 borden en verdeel er het fijngesneden korianderblad over.

Notities

Bewaar de rest van de gepofte knoflook om bijvoorbeeld een heerlijke soep mee te maken.
Keyword aubergine, curry, doperwten, paneer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating