Aspergesalade met radijs en ei

Aspergesalade met radijs en ei is een makkelijke en lekkere vegetarische maaltijdsalade boordevol met gezonde groenten.
Recept voor aspergesalade met radijs en ei
Bereidingstijd: 30 minuten
Nodig voor 4 personen
500 gram witte asperges
500 gram groene asperges
zout
zwarte peper, versgemalen
suiker
2 eieren, gekookt
4 eetlepels balsamicoazijn
6 eetlepels olijfolie extra vierge
2 sjalotjes, gesnipperd
100 gram mesclun, gewassen en uitgelekt
1 bosje radijs, schoongemaakt en in plakjes
Bereiding
Was de asperges. Schil de witte asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Snijd van de groene asperges 1 cm van de onderkant af. Snijd de asperges in stukken.
Kook de witte asperges afgedekt in water met een snufje zout en een beetje suiker in circa 8 minuten gaar. Kook de groene asperges circa 4 minuten mee. Giet de asperges af.
Roer de balsamicoazijn, zwarte peper en een beetje suiker door elkaar. Klop de olijfolie erdoorheen. Roer de fijngesnipperde sjalotjes door de vinaigrette.
Meng de asperges, de mesclun, de radijsjes en de vinaigrette door elkaar.
Pel de eieren en hak ze grof. Strooi over de salade.

Aspergesalade met radijs en ei
Ingrediënten
- 500 gram witte asperges
- 500 gram groene asperges
- zout
- zwarte peper versgemalen
- suiker
- 2 stuks ei gekookt
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 stuks sjalot gesnipperd
- 100 gram mesclun gewassen en uitgelekt
- 1 bosje radijs schoongemaakt en in plakjes
Werkwijze
- Was de asperges. Schil de witte asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Snijd van de groene asperges 1 cm van de onderkant af. Snijd de asperges in stukken.
- Kook de witte asperges afgedekt in water met een snufje zout en een beetje suiker in circa 8 minuten gaar. Kook de groene asperges circa 4 minuten mee. Giet de asperges af.
- Roer de balsamicoazijn, zwarte peper en een beetje suiker door elkaar. Klop de olijfolie erdoorheen. Roer de fijngesnipperde sjalotjes door de vinaigrette.
- Meng de asperges, de mesclun, de radijsjes en de vinaigrette door elkaar.
- Pel de eieren en hak ze grof. Strooi over de salade.