Ga terug

Geweldige rijst met gember en ei

Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Bijgerecht
Keuken Oosters, Vegetarisch
Porties 2 personen

Equipment

  • wok

Ingrediƫnten
  

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 4 stuks lente-ui in dunne ringetjes
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 cm gemberwortel geraspt of fijngehakt
  • 1 ei
  • 175 gram langkorrelige rijst gekookt
  • 50 gram doperwten diepvries
  • 1 eetlepel sojasaus
  • zwarte peper versgemalen

Instructies
 

  • Verhit de olie in een wok en bak de bosui, knoflook en gember 2 minuten.
  • Breek het ei erbij en roer het een paar minuten door elkaar tot het ei net gaar is.
  • Schep het ei om met de rijst en de doperwten en bak alles gloeiend heet in nog eens 3-4 minuten.
  • Breng het gerecht op smaak met de sojasaus, maal er wat zwarte peper over en serveer direct.

Notities

Bron: Meer recepten uit de snelle keuken - Ainsley Harriott
Trefwoord doperwten, rijst, wok