Ga terug

Aubergine met tofu en zwarte bonen

Keukenschrift
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters, Vegetarisch
Porties 2 personen

Equipment

  • wok

Ingrediënten
  

  • 125 gram zilvervliesrijst
  • 1 aubergine in blokjes
  • ½ theelepel szechuanpeper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 cm gemberwortel fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 rawit fijngesneden
  • 2 theelepels rijstazijn
  • zwarte bonen (blik)
  • 125 gram tofu in blokjes
  • 1 eetlepel maïzena
  • 3 stuks lente-ui in ringetjes
  • 1 rode chilipeper in ringetjes
  • 1 bosje verse koriander grof gesneden

Instructies
 

  • Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bestrooi de aubergine met een beetje zout, laat 5 minuten intrekken, spoel koud af en dep droog.
  • Verhit de olie in de wok en roerbak de aubergine en de tofu circa 5 minuten tot de aubergine mooi kleurt.
  • Voeg de gember, knoflook, sjalot, rawit en szechuanpeper toe en roer tot de aroma’s vrijkomen.
  • Voeg de zwarte bonen met het vocht uit het blik toe. Voeg dan de rijstazijn en 200 ml water toe. Breng aan de kook.
  • Roer de maïzena met 1 eetlepel water tot een papje en voeg toe. Roer 2-3 minuten tot de saus licht bindt.
  • Verdeel de rijst over twee kommetjes, schep hier het tofu-auberginemengsel op en strooi er voor het serveren lente-uitjes, rode peper en koriander over.
Trefwoord aubergine, rijst, roerbakken, szechuanpeper, tofu, wok, zilvervliesrijst, zwarte bonen