Ga terug

Pittige wortelsoep met halloumi

Keukenschrift
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Porties 2 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingrediƫnten
  

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook in stukjes
  • 1 cayennepeper in ringen
  • 500 gram wortel in grove stukken
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 theelepel picadillo specerijenmelange
  • paprikapoeder
  • scheutje slagroom
  • verse basilicum blaadjes voor garnering

Instructies
 

  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan. Fruit hierin kort de ui, voeg de knoflook en cayennepeper toe en roer af en toe door gedurende 2 minuten.
  • Voeg de wortel, de groentebouillon en de picadillo specerijenmelange toe.
  • Laat de soep gedurende 15 minuten koken tot de wortel beetgaar is.
  • Bak ondertussen de blokjes halloumi met een beetje paprikapoeder licht krokant in een koekenpan en zet opzij tot de soep klaar is.
  • Pureer de soep met de staafmixer.
  • Verdeel de soep over 2 kommen, roer er een klein scheutje room door, verdeel de blokjes halloumi over de kommen en garneer verder met een paar blaadjes basilicum.
Trefwoord halloumi, maaltijdsoep, picadillo, soep, wortel