Ga terug

Witlofsoep met ei en spek

Keukenschrift
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingredi├źnten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 1 prei
  • 4 stronkjes witlof
  • ┬Ż liter groentebouillon
  • 1 dl slagroom
  • zwarte peper versgemalen
  • 4 plakjes ontbijtspek wat dikker gesneden
  • 2 stuks ei
  • verse krulpeterselie ter garnering
  • verse oregano ter garnering

Instructies
 

  • Struikjes witlof wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Prei in dunne ringen snijden. Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes.
  • In een pan met dikke bodem een scheutje olijfolie verhitten. Hierin prei, ui en knoflook 5 minuten zachtjes bakken. Witlof toevoegen en nog 2 minuten zachtjes bakken, regelmatig omscheppen.
  • Nu de groentebouillon toevoegen en de soep circa 15 minuten zachtjes laten koken.
  • Ondertussen de 2 eieren koken en het ontbijtspek in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie krokant bakken.
  • De soep meteen staafmixer pureren.
  • Soep al roerend opnieuw aan de kook brengen. Slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met peper.
  • De gekookte eieren in kleine stukjes snijden.
  • Soep in 2 kommen scheppen, ei en spekjes erover verdelen en de groene kruiden erover strooien.
Trefwoord ei, maaltijdsoep, ontbijtspek, soep, witlof