Ga terug

Duvelse tomatensoep

Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Soep
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 8 stuks trostomaat in grove stukken
  • 1 ui in grove stukken
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 flesje Duvel
  • 1 liter kippenbouillon
  • bladpeterselie fijngehakt
  • 2 eetlepels maïzena
  • zwarte peper versgemalen
  • scheutje slagroom
  • tabasco

Instructies
 

  • Verhit wat olijfolie in een soeppan met dikke bodem en fruit hierin de tomaat en de ui.
  • Doe de Duvel erbij en laat dit een paar minuten zachtjes koken.
  • Voeg de bouillon toe en pureer vervolgens de soep met een staafmixer.
  • Breng de soep weer aan de kook.
  • Maak 2 eetlepels maïzena aan met 4 eetlepels koud water en giet dit bij de soep. Roer goed door.
  • Voeg vervolgens een scheutje room toe, een beetje tabasco en de fijngehakte peterselie.
Trefwoord Duvel, trostomaat