Go Back

Champignonburgers met pittige koriandersaus

Cook Time 45 mins
Total Time 45 mins
Course Hoofdgerecht
Cuisine Oosters, Vegetarisch
Servings 4 personen

Equipment

  • keukenmachine
  • fijne zeef

Ingredients
  

  • 4 sneetjes witbrood vers
  • 50 gram cashewnoten ongezouten
  • 350 gram kastanjechampignons
  • 2 stuks sjalot
  • 5 eetlepels plantaardige olie
  • 10 gram verse koriander
  • 4 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels medium sherry
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 ei alleen de dooier
  • zout
  • zwarte peper versgemalen

Instructions
 

  • Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine fijn verkruimelen. Cashewnoten kort mee malen; niet helemaal fijnmalen. Overdoen in kom.
  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en in stukken snijden. Champignons in twee gedeelten in keukenmachine pureren tot rul, niet te fijn mengsel.
  • Sjalotjes pellen en heel fijn snipperen.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. 3/4 deel van sjalot circa 2 minuten zachtjes bakken. Champignons circa 3 minuten meebakken. Mengsel in fijne zeef laten uitlekken.
  • Koriander fijn knippen.
  • Chilisaus, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel oestersaus, koriander en rest van sjalot tot sausje roeren.
  • Paddenstoelmengsel, broodkruimmengsel, rest van sherry, oestersaus en dooier tot stevige massa mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Van mengsel 4 platte burgers vormen.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten. Burgers in circa 6 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Serveren met koriandersausje.

Notes

Bron: allerhande
Keyword burger, kastanjechampignons