Ga terug

Spruitjesschotel met rookworst

Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingredi├źnten
  

  • 450 gram spruitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 stuks sjalot gesnipperd
  • 2 cm gemberwortel geraspt
  • 1 rode chilipeper zonder zaadjes, gehakt
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 rookworst in blokjes
  • 1 zure appel geschild en in blokjes
  • 50 ml gembersiroop
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • ┬Ż bosje verse bladselderij gehakt

Instructies
 

  • Maak de spruitjes schoon en blancheer ze circa 3 minuten in ruim kokend water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak hierin de sjalotjes, gemberwortel en rode peper enkele minuten op een hoge stand.
  • Voeg de spruitjes en de paprikareepjes toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Doe de rookworst en appel erbij en schep alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes garen.
  • Schenk de gembersiroop erbij, breng op smaak met zout en peper. Garneer met bladselderij.
Trefwoord roerbakken, rookworst, spruitjes