Ga terug

Kruidige tagliatelle met paprika, courgette, rode ui en tijm

Tagliatelle primavera
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 eetlepels olijfolie
  • 2 stuks rode ui in dunne halve ringen
  • 2 stuks gele paprika zaadlijsten verwijderd, in blokjes van 1 cm
  • 1 rode paprika zaadlijsten verwijderd, in blokjes van 1 cm
  • 1 courgette in blokjes van 1 cm
  • ½ theelepel gedroogde chilivlokken
  • 1 eetlepel verse tijm blaadjes
  • 400 gram tagliatelle

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een braadpan op halfhoog vuur en bak hierin de uien, paprika's en courgette met de chilivlokken en tijm 8 minuten. Schep de groenten af en toe om met een houten lepel. Voeg zout naar smaak toe en zet de pan van het vuur.
  • Kook intussen de pasta beetgaar in een grote pan met licht gezouten kokend water. Giet hem af en doe hem terug in dezelfde pan.
  • Voeg de saus toe en schep de pasta op laag vuur 30 seconden om, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
  • Schep de pasta op vier borden en serveer hem direct.

Notities

Bron: Gino's pasta – Gino d'Acampo
Trefwoord courgette, paprika, tagliatelle